Střelec Lipták získal na mistrovství světa bronz v trapu. Český tým skončil druhý

Střelec Jiří Lipták obsadil na mistrovství světa brokařů třetí místo v trapu. Tým, ve kterém byl kromě Liptáka ještě David Kostelecký a Vladimír Štěpán, získal stříbrné medaile. Lepší byli jenom Italové.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Lipták a David Kostelecký

Jiří Lipták a David Kostelecký | Foto: Michal Jurman

Kostelecký skončil v individuální soutěži desátý, debutant na seniorském MS Štěpán pětadvacátý. Novým šampionem se stal Ital Daniele Resca, Liptáka porazil ještě bronzový medailista z loňské olympiády Edward Ling z Británie.

Lipták byl po třech kvalifikačních položkách jediným bezchybným střelcem, ale ve dvou zbývajících sériích po 25 ranách vždy dvakrát minul a o postup do šestičlenného finále musel bojovat v rozstřelu.

Mezi sedmi uchazeči o čtyři volná místa uspěl a do finále konaného vyřazovacím způsobem prošel z konečného pátého místa. Ve finále sahal i po stříbru, ale kvůli dvěma chybám za sebou z nejlepší dvojice vypadl.

Olympijský vítěz a dvojnásobný mistr Evropy Kostelecký přes skvělý finiš do bojů o medaile nepostoupil. Poté co udělal v prvních dvou soutěžních dnech pět chyb, nestačila mu na účast ve finále ani stoprocentní úspěšnost ve zbylých dvou položkách. Nakonec ho dělila od rozstřelu s Liptákem a spol. jediná trefa.

Titul mistra světa mezi seniory je stále jedinou zlatou medailí, která dvaačtyřicetileté české hvězdě ve sbírce trofejí chybí. Na MS startoval Kostelecký pošestnácté a jeho maximem je stříbro z Bělehradu 2011, ve finále střílel ještě v roce 2009 v Mariboru, kde skončil čtvrtý. Světové zlato získal pouze jako junior v roce 1995.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme