VIDEO: Cyklista Evenepoel se při závodě zřítil z mostu. Zlomil si pánev a pohmoždil plíce

Chvíle hrůzy prožil v závěru závodu Kolem Lombardie belgický cyklista Remco Evenepoel. Stájový kolega Zdeňka Štybara z týmu Deceuninck–Quick-Step nezvládl sjezd, narazil do zídky a přepadl z mostu do stráně. Podle italských médií měl být dvacetiletý jezdec po pádu při vědomí, ale byl přepraven do místní nemocnice.

Como (Itálie) (Aktualizováno: 20:42 15. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Belgický cyklista Remco Evenepoel spadl z mostu do stráně

Belgický cyklista Remco Evenepoel spadl z mostu do stráně | Zdroj: Reuters

Evenepoel patří mezi vycházející hvězdy cyklistického pelotonu, což potvrzuje i jeho bilance z letošní sezony, kdy na závodech slavil celkem devětkrát.

Groenewegen překročil úplně všechny hranice, říká cyklistický rozhodčí Janout o Jakobsenově pádu

Číst článek

Bohužel asi 50 kilometrů před cílem přišla hodně nešťastná chvíle, kdy po sjezdu narazil do zídky a následoval pád z mostu. Zdravotníci mu nasadili ochranný límec a odvezli ho sanitkou do nemocnice. Vyšetření prokázalo, že si při nehodě zlomil pánev a pohmoždil plíce.

Pro vítězství si nakonec dojel dánský závodník Jakob Fuglsang, který finišoval půl minuty před dotahujícím Georgem Bensettem z Nového Zélandu.

Cyklista Evenepoel nezvládl sjezd a zřítil se z mostu:

V uplynulých týdnech to bohužel není první nebezpečný pád mezi profesionálními cyklisty. Na začátku měsíce utrpěl těžkou nehodu v závodě Kolem Polska nizozemský jezdec Fabio Jakobsen, který skončil v bezvědomí.

Po několikahodinové operaci byl třiadvacetiletý Jakobsen nakonec lékaři probuzen a nyní se zotavuje. Evenopoel je už tak druhým jezdcem stáje Deceuninck–Quick-Step v krátké době, který po pádu skončil v péči lékařů.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme