Basketbalistům se vstup do mistrovství Evropy nepovedl, Polákům doma podlehli 84:99

Čeští basketbalisté prohráli v úvodním zápase mistrovství Evropy na domácí palubovce s Polskem 84:99. Týmu Ronena Ginzburga se nepovedla úvodní čtvrtina zápasu a přestože dokázali ve druhém dějství skóre vyrovnat, Poláci následně stav utkání zvrátili na svou stranu.

Praha (Aktualizováno: 19:45 2. 9. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká basketbalová reprezentace

Česká basketbalová reprezentace | Zdroj: Profimedia

Nejlepším střelcem na straně Čechů byl Jan Veselý, který po nepovedené první čtvrtině nasbíral 16 bodů a dva doskoky. Polskou hvězdou zápasu byl rozehravač Mateusz Ponitka s 26 body a čtyřmi doskoky.

Zápas jsme sledovali ONLINE.

Dva týdny po zranění kotníku se dostal do základní sestavy i Tomáš Satoranský, který odehrál celkem 17 minut a připsal si 6 asistencí. Český tým ale stál konečný výsledek především nedůraz v obraně, který Poláci potrestali hned v úvodu zápasu, kdy se dostali i do vedení 20:7.

Češi ale mocně dotahovali a v 18. minutě po průniku Tomáše Kyzlinka vůbec poprvé vedli 41:40. Z dálky odpověděl A. J. Slaughter, po krásné souhře Satoranského s Tomášem Kyzlinkem a skórujícím Patrikem Audou a třem proměněným trestným hodům Vojtěcha Hrubana to bylo zase 46:43, ale na hlavní přestávku se šlo za nerozhodného stavu.

Poláci se ale opět brzy dostali do sedmibodového trháku, který Češi už velice těžko stahovali. Na body domácích dokázali vždy odpovědět a svůj náskok díky Slaughterovi a Aleksandu Balcerowskému brzy posléze vedli už o devět.

Téměř 11 tisíc fanoušků Čechy za vyrovnáním nedohnalo. Díky trojce Martina Peterky a proměněné šestce Bohačíka sice stáhli v jednu chvíli skóre na 76:77, Poláci ale díky výborné střelbě z dálky závěr opanovali a nakonec atakovali stobodovou hranici.

„Nefunguje to, budeme to muset zlomit. Není čas na žádné velké věci, tohle je jenom o nás, musíme spolu lépe komunikovat. Spoustu bodů jsme dostali jen kvůli komunikaci,“ řekl Radiožurnálu zklamaný pivot Peterka.

Další zápas v základní skupině D čeká český tým v sobotu od 17:30 proti Srbsku.

Česko - Polsko 84:99 (18:29, 46:46, 63:69)

Sestava a body ČR: Veselý 17, J. Bohačík 13, Hruban 8, Kříž 4, Satoranský - Auda 10, Peterka 9, Balvín 6, Krejčí 6, Sehnal 6, Kyzlink 5.

Nejvíce bodů Polska: Mateusz Ponitka 26, Slaughter 23, Balcerowski 14.

Fauly: 23:19. Trestné hody: 19/12 - 19/15. Trojky: 10:10. Doskoky: 24:36. Diváci: 10.992.

bac, jbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme