Házenkář Jícha ve videu shrnul kariéru: od 'hrozného účesu', přes emoce až po zdravotní problémy a konec

Český házenkář Filip Jícha na svém youtubovém kanále vydal video, ve kterém popisuje celou svou kariéru. Nejlepší házenkář světa roku 2010 ukončil v pondělí svou bohatou kariéru, ve které sedmkrát vyhrál německou ligu a dvakrát Ligu mistrů.

Uvnitř video Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Jícha při tiskové konferenci, kde oznámil ukončení kariéry

Filip Jícha při tiskové konferenci, kde oznámil ukončení kariéry | Zdroj: ČTK

Jeden z nejlepších světových házenkářů začínal ve Starém Plzenci a přes Plzeň se dostal do Dukly Praha, ve které rozjel i svoji profesionální kariéru. Po angažmá v pražském klubu a krátkém působení v Kataru přestoupil do švýcarského St.Gallenu, kde odehrál dvě sezóny.

„V mé druhé sezóně za St. Gallen jsem si udělal přátele napořád, i když můj účes nestál tenkrát za nic,“ glosuje Jícha v ruce se svou hráčskou kartičkou z té doby.

A k další sezóně, kdy už hrál za THW Kiel, dodává jenom: „Po tomhle období jsem vážně zestárl. Poprvé ve své kariéře jsem byl nejstarším hráčem v týmu.“

Poté přestoupil do Barcelony, ale v té době už ho trápily vleklé zdravotní problémy. Nejvíce s koleny a stydkou kostí. Právě kvůli zdraví se rozhodl ukončit nejdříve angažmá v katalánské metropoli a následně i hráčkou kariéru.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme