Proč nedojel Van der Poel na mistrovství světa závod horských kol? Ošklivý pád hned po startu, pak konec

Ještě v pátek a v sobotu se na probíhajícím mistrovství světa v cyklistice řešilo, proč Mezinárodní cyklistická unie umožnila Nizozemci Mathieu van der Poelovi startovat v závodě v cross country z výhodné čtvrté řady, po jeho konci však nikdo nevěděl, jak si úřadující světový šampion ze silničního závodu nakonec vedl.

Glasgow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel | Zdroj: Profimedia

Osmadvacetiletý Van der Poel se nepřímo postaral o pořádný rozruch, když Mezinárodní unie přišla s uplatněním pravidla, které těm nejlepším závodníkům z ostatních cyklistických disciplín umožňuje posun hned za národní šampiony do čtvrté řady.

Bouřilo se na 40 závodníků, včetně českého bikera Ondřeje Cinka a najevo to dali otevřeným dopisem adresovanému právě UCI.

Tři minuty a konec

Všechna zloba a pocity nespravedlnosti ale vzaly za své už po necelých třech minutách samotného závodu v cross country. Van der Poel totiž krátce po startu upadl v pravotočivé zatáčce a vzhledem k tomu, že si před týdnem při své mistrovské jízdě ulicemi Glasgow zhmoždil stejnou část těla, ze závodu odstoupil.

Pro zlato si následně dojel univerzál Tom Pidcock z Velké Británie, který na osmi členitých okruzích utahal jak stříbrného Novozélanďana Samuela Gaze, tak velezkušeného a v cíli bronzového Nina Schurtera ze Švýcarska.

Čtyřiadvacetiletý Pidcock má už ve své sbírce olympijské zlato na horském kole, světový titul v cyklokrosu a prosazuje se i na silnici.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme