‚Cítila jsem se vedle něj jako trpaslík.‘ Judista Krpálek se setkal se svými fanoušky na akci Urban Challenge

Už potřetí přijal judista Lukáš Krpálek žádost o zařazení do projektu Radiožurnálu Olympijský rok. V něm reportéři mapují přípravu sportovců před hrami, které se uskuteční příští rok v Paříži. Lukáš Krpálek zatím bojuje o to, aby se na své čtvrté olympijské hry kvalifikoval. Ale ani během tvrdé přípravy a objíždění závodů nezapomněl na své příznivce a propagaci juda.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek na letišti Václava Havla

Judista Lukáš Krpálek byl na akci Urban Challange v ‚obležení‘ dětí | Foto: Tomáš Petr | Zdroj: Český rozhlas, Český rozhlas Radiožurnál

Od první chvíle, co se Lukáš Krpálek vydal mezi děti na akci Urban challenge, byl doslova v obležení. Vyhověl snad každé žádosti o podpis nebo společnou fotku. A nebylo jich vůbec málo. Přitom ani ne před 12 hodinami přiletěl ze soustředění v Japonsku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Judista Lukáš Krpálek byl na akci Urban Challenge doslova v obležení dětí a fanoušků

Vyfotit se s Lukášem Krpálkem nechtěly jen děti, ale i jejich učitelé a učitelky, které děti na sportovní akci v pražských Letňanech přivedly. „Cítila jsem se vedle něj jako trpaslík. Je velmi příjemný, děti za ním běhají,“ usmívá se paní učitelka.

„Já jsem rád, když ta děcka jsou takhle z toho nadšená, jdou si pro podpis a chtějí se vyfotit. Je hrozně důležité děti motivovat k tomu, aby sportovaly, aby se hýbaly a aby si takovéto věci užívaly,“ říká Krpálek.

Byl jsem skvěle silově připravený a pralo se mi výborně, říká judista Krpálek po výhře v Záhřebu

Číst článek

Na Urban Challenge je spousta stánků, ale když se dětí ptali, co je bavilo nejvíc, tak většina říkala judo a stánek „Krpálek Akademie“.

„Bylo to částečně plánované, abych se tady ukázal. Je hezké slyšet, že je to takhle baví,“ dodává Krpálek, kterého chvíli poté zasypaly další požadavky o podpisy.

„Je to člověk, který něco dokázal a beru ho jako vítěze. Přijde mi sympatický a hodný,“ charakterizovaly děti dvojnásobného olympijského vítěze a protagonistu projektu olympijský rok.

Petr Kadeřábek, job Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme