Krpálek medaili z mistrovství Evropy nepřiveze, olympijský šampion padl hned v úvodním zápase

Rozhodnutí odcestovat na poslední chvíli na mistrovství Evropy dvojnásobnému olympijskému šampionovi Lukáši Krpálkovi úspěch nepřineslo. Nejlepší český judista prohrál v Montpellier hned první zápas v kategorii nad 100 kilogramů a skončil před branami čtvrtfinále. V duelu s Turkem Munirem Ertugem doplatil na technickou chybu, při pokusu o útok měl příliš brzy hlavu na tatami.

Montpellier (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek.

Lukáš Krpálek. | Zdroj: Profimedia

Dvacetiletý Ertug loni získal stříbro na juniorském ME v Praze, ale proti Krpálkovi byl outsiderem. Jejich duel druhého kola dlouho žádnou bodovanou techniku nepřinesl, naopak po 68 sekundách měli oba po dvou trestech.

Krpálka čeká boj o čtvrtý evropský titul. ,Mám obrovskou chuť zápasit,‘ hlásí před šampionátem

Číst článek

Na začátku třetí minuty se Krpálek pokusil zaútočit, ale videozáznam ho usvědčil z porušení pravidel, za které následuje diskvalifikace. Český favorit pak neskrýval naštvání.

Po týden starém neúspěchu na Grand Slamu v Abú Zabí, kde vyřadil jen jednoho soupeře a nepostoupil do čtvrtfinále, se mu nevydařila ani třináctá účast na evropském šampionátu. Nenavázal na tři tituly ani na bronz, který získal při posledním startu v roce 2021. Naopak teprve potřetí nepostoupil do čtvrtfinále.

Naposledy vypadl v osmifinále v roce 2016 v Kazani, kdy čtvrt roku před ziskem olympijského zlata v Riu bojoval i se zraněním ramena. Krpálkovým největším úspěchem v této sezoně zůstává světové stříbro, které vybojoval v květnu v kategorii do 100 kilogramů.

Česká výprava z ME odjede bez jediné výhry. Ještě před Krpálkem dnes vypadl v 1. kole kategorie do 90 kilogramů olympionik David Klammert. Účastník olympijských her v Tokiu nestačil na domácího favorita Axela Clergeta, dvojnásobného bronzového medailistu z MS.

Francouze nezastavilo ani ošetřování krvavého zranění, které musel absolvovat už po 46 sekundách boje. Po poměrně dlouhé pauze se na tatami vrátil s ovázanou hlavou a ve třetí minutě v boji na zemi zápas ukončil na ipon poté, co Klammert v beznadějné pozici vzdal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme