Jednou budou děti vzpomínat, jak Šelmy vyhrály extraligový titul, říká volejbalistka Šmídová

Extraligu volejbalistek vyhrály Šelmy Brno, když ve finále porazily Liberec jednoznačně 3:0 na zápasy. Jde o historicky první titul klubu, který vznikl před šesti lety a funguje trochu jinak než ostatní soupeři. Tým je složený především ze zkušených hráček a je organizovaný tak, aby mohly vedle volejbalu stíhat další pracovní nebo třeba mateřské povinnosti.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalistky Šelmy Brno ovládly ženskou extraligu v sezoně 2023/2024

Volejbalistky Šelmy Brno ovládly ženskou extraligu v sezoně 2023/2024 | Foto: Patrik Uhlíř | Zdroj: ČTK

Nejlepší hráčkou extraligového finále byla vyhlášená volejbalistka brněnských Šelem Pavla Šmídová. Celkově je to pro ní třetí český titul, poprvé ho ale mohla slavit se svými dvěma dětmi. A tak se možná víc než o přebírání medaile starala o to, aby se za ní děti dostaly na palubovku. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Pavlu Šmídovou po zisku extraligového titulu ve volejbalové extralize

„Sportovní život je krátký, ale děti máte na celý život. Chci s nimi prožívat všechny emoce. Nějaká mistrovství už jsem vyhrála, ale toto je nepopsatelné. Mám už rodinu a sport není na prvním místě. I tak jsem za titul samozřejmě hodně ráda,“ říká Šmídová. 

I když mají Šelmy program uzpůsobený tak, aby hráčky měly vedle volejbalu dost času i na děti, v době play off přeci jen občas potřebují pomoct od svých blízkých. „Jsem ráda za podporu rodiny, známých a přátel, kteří nám pomáhali například při hlídání dětí,“ přiznává Šmídová.

Děti jako fanoušci

Samotné děti Šmídové ještě nechápou, že jejich maminka hrála o mistrovský titul. „Děti baví jen po zápase chodit na palubovku. Doufám, že až budou starší, tak to budou prožívat víc a vzpomínat na to, že jsme jako Šelmy vyhrály titul,“ směje se Šmídová.

Šelmy prošly jako vítězky základní části celým play off bez jediné prohry a jasně tak ukázaly, že v právě skončené sezoně měly nejlepší tým. Právě kvůli jeho specifickému fungování ale vedení klubu už dopředu avizovalo, že nepodá přihlášku do Ligy mistryň. 

„Není to zápas jenom doma a venku, ale jde o skupinu a výjezdy do zahraničí. Nedalo by se to skloubit se systémem, který je v Brně nastaven. Máme to tak, že hlavní je práce a rodina, volejbal je až na dalším místě,“ souhlasí Pavla Šmídová s rozhodnutím, že české mistryně Šelmy Brno si nejprestižnější evropský pohár nezahrají.

David Nekvinda, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme