Ticho kolem Hamiltona. Pilot formule 1 o sobě nedal přes měsíc vědět, spekulace o jeho konci neutichají

Už je to přes měsíc, co Max Verstappen zvedl nad hlavu trofej pro mistra světa formule 1. Jeho úhlavní rival Lewis Hamilton, kterého nizozemský závodník porazil za kontroverzních okolností v posledním kole posledního závodu, se od konce Velké ceny Abú Zabí neukázal na veřejnosti, nevydal žádné prohlášení a přerušil veškerou aktivitu na sociálních sítích. Zda se sedminásobný mistr světa vrátí na trať i v příští sezoně, je zatím nejisté.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton | Foto: Kamran Jebreili | Zdroj: Reuters

Poslední závod sezony 2021 zahalila kontroverze. Nekonzistentní rozhodnutí ředitele závodů Michaela Masiho, díky nimž bylo Verstappenovi umožněno v posledním kole předjet Hamiltona, vzbudila bouřlivé ohlasy. „Punc nespravedlnosti už této sezoně nikdo nesmaže,“ řekl pro iROZHLAS.cz expert na formuli 1 Tomáš Richtr.

Jméno Schumacher opět ve Ferrari. Mladý pilot Haasu bude náhradním jezdcem italské stáje

Číst článek

A pocit nespravedlnosti byl cítit i v Hamiltonově stáji Mercedes, která se proti výsledkům nakonec sice neodvolala, ale závěr závodu výrazně kritizovala.

„Nemyslím ale, že se přes to někdy přeneseme. A rozhodně není možné, aby to zvládl samotný jezdec,“ řekl tehdy šéf týmu Toto Wolff.

Sám Hamilton ale žádné vyjádření nevydal. Kromě povinného rozhovoru po závodě, ve kterém pogratuloval Verstappenovi, naprosto zmizel z veřejnosti. Nezúčastnil se galavečeru FIA a přerušil svoje působení na sociálních sítích. Jeho poslední příspěvek na twitteru je den před závodem.

Poslední tweet Lewise Hamiltona před Velkou cenou Abú Zabí:

P2 on the front row tomorrow, not bad since I prefer the battle. We’re looking strong and feeling focused — we’ve got to dig deeper than ever before. LET’S GO ‼️‼️

16:57 – 11. 12. 2021

8397 117170

I na svém instagramu Hamilton jasně demonstroval, že se chce odstřihnout, když přestal sledovat všechny účty a rovněž od 12. prosince nic nezveřejnil. Do té doby sdílel s fanoušky svoje dennodenní zážitky nebo hudební tvorbu.

Zatímco další stáje na sociálních sítích zveřejňují, jak se závodníci připravují na novou sezonu, Mercedes mlčí. Vyvstaly tak spekulace, že se Hamilton cítí po uplynulé sezoně tak zdrceně, že s mladým Georgem Russelem novou dvojici neutvoří a místo toho ukončí kariéru. Nahrává tomu i věk britského závodníka, který se dá v sedmatřiceti letech označovat za veterána.

„Má hodně důvodů, proč přestat, ale i proč pokračovat. Je to padesát na padesát. Schytal pořádnou ránu, ale bylo by hodně smutné, kdyby tu příští sezonu nebyl,“ řekl pro Le Journal du Dimanche čtyřnásobný mistr světa Alain Prost.

Exšéf formule 1 kritizoval chování šéfů Mercedesu i Red Bullu. Snažili se ovlivnit rozhodnutí vedení

Číst článek

Podle Daily Mail čekají sedminásobný mistr světa a Mercedes na to, zda FIA vyvodí z kontroverzního závěru sezony nějaké důsledky, a to konkrétně konec Michaela Masiho na pozici ředitele závodů. FIA ale nedávno oznámila, že výsledky vyšetřování závodu zveřejní až v březnu, tedy v době, kdy už za sebou týmy mají mít plnou přípravu na nový ročník.

Fanoušci, kteří čtou mezi řádky, ale věří, že britský jezdec bude na startovní čáře okruhu v Bahrajnu 20. března přece jen stát. Na začátku roku totiž Mercedes zveřejnil na svém twitteru Hamiltonovu fotku s popiskem „Nepřízeň osudu některé zlomí. Některé nasměruje k lámání rekordů.“

Hamiltonovi totiž zbývá rekord, kterým by si minimálně pro příští roky vysloužil titul nejúspěšnějšího jezdce historie – držet osm titulů mistra světa. V současnosti jich má stejně jako Michael Schumacher sedm. O motivaci má tak Brit postaráno, jestli se o ní opře i v roce 2022, napoví následující týdny.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme