Výkonem jsem překvapil sám sebe, říká Vingegaard po skvělé časovce. Tour pokračuje královskou etapou

Vítěz Jonas Vingegaard, dlouho nikdo, druhý Tadej Pogačar a opět dlouho nikdo. Tak vypadaly výsledky 16. etapy Tour de France, jediné časovky letošního programu. Pogačar, kterému patří stříbrná pozice i v průběžném pořadí, tedy nezopakoval svůj úspěch z roku 2020, kdy právě v jízdě proti stopkám rozhodl o svém celkovém triumfu.

Saint-Gervais Mont-Blanc (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jonas Vingegaard předvedl na Tour de France výbornou jízdu proti chronometru

Jonas Vingegaard předvedl na Tour de France výbornou jízdu proti chronometru | Foto: Stephane Mahe | Zdroj: Reuters

Tři roky staré vzpomínky si před startem 22 kilometrů dlouhé kopcovité časovky vybavili mnozí závodníci a v cyklistické déja vu v podobě posunu na první místo pořadí věřil i sám Tadej Pogačar. „Doufal jsem, že se obleču do žlutého trikotu. Když jsem ale dostal informace o Jonasově času, byl to trochu šok. Snažil jsem se alespoň zmírnit ztrátu, vydal jsem se ze všech sil,“ řekl po 16. etapě letošní Tour Tadej Pogačar.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Jonase Vingegaarda a Tadeje Pogačara po časovce na Tour de France

Slovinský cyklista nakonec třetího Wouta van Aerta porazil o minutu a čtvrt. Rozdíl mezi Pogačarem a vítězným Jonasem Vingegaardem, který činil minutu a třicet osm sekund, ale zaskočil nejen komentátory, ale i samotného dánského lídra Tour.

„Cítil jsem se skvěle a je to určitě moje nejlepší časovka v životě. Přiznám se, že jsem svým výkonem překvapil sám sebe. Letošní Tour ještě není rozhodnutá, ještě nás čekají těžké horské etapy. Musíme bojovat, ale těšíme se na to,“ prohlásil Vingegaard.

I když nyní vede Vingegaard před Pogačarem skoro o dvě minuty, tak už ve středeční 17. etapě ho čeká zmiňovaný boj. Peloton má totiž v Alpách naplánován čtyři hodnocená stoupání a také jeden z nejdelších výšlapů v tomto tisíciletí. Cesta na vrchol Col de la Loze měří víc než 28 kilometrů.

František Typovský, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme