Italské Giro je odloženo. Tradiční cyklistický závod hledá kvůli koronaviru náhradní termín

Cyklistický závod Giro d'Italia, který měl začít 9. května časovkou v Budapešti, byl kvůli pandemii koronaviru odložen. Organizátoři chtějí 103. ročník slavné Grand Tour uspořádat v jiném termínu, který oznámí nejdříve v dubnu.

Řím Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Richard Carapaz (v růžovém)

Richard Carapaz (v růžovém) | Zdroj: Profimedia

Giro mělo odstartovat v Maďarsku třemi etapami, po kterých by následoval letecký přesun na Sicílii. Pořadatelská společnost RCS Sport v pátek nicméně oznámila, že v současné situaci není start v Maďarsku v naplánovaném termínu možný.

Koronavirus ruší další cyklistické jarní klasiky v Itálii, Štybar změnil plán a míří do Francie

Číst článek

„Všechny strany se shodly, že jsou odhodlány pracovat společně na tom, aby mohlo Giro d'Italia začít v Maďarsku v pozdější době,“ uvedli představitelé z RCS Sport.

Případný nový termín nebude oznámen dříve než 3. dubna, kdy skončí platnost současných bezpečnostních opatření proti šíření koronaviru v Itálii.

Koronavirus narušil i jarní klasiky

Z letošního cyklistického kalendáře už v minulých dnech kvůli koronaviru zmizely významné závody v Itálii Strade Bianche, Tirreno-Adriatico a Milán-San Remo.

Nepojedou se ani březnové belgické klasiky Bruggy-De Panne, Binck Bank Classic a Gent-Wevelgem. Už na konci února byl předčasně ukončen závod WorldTour Kolem Spojených arabských emirátů a stejný osud potkal aktuálně probíhající Paříž-Nice, jenž přišel o závěrečnou nedělní etapu.

Giro se s výjimkou dvou přestávek kvůli světovým válkám jezdí každoročně od roku 1909.

RCS Sport 2020 #Giro d’Italia date postponed >>> bit.ly/giroditalia202… | @RCS Sport posticipa la data del #Giro d’Italia 2020 >>> bit.ly/giroditalia202…

14:30 – 13. 03. 2020

553 533

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme