‚S tím nic neuděláte, když tam mají takové věže.‘ České basketbalisty trápili hlavně Gobert s Poirierem

Čeští basketbalisté prohráli v Paříži s domácí Francií jasně 60:95, přestože ještě v poločase vedli. Kvalifikační utkání o postup na mistrovství světa jim tak týden před startem Eurobasketu ukázalo dobré i horší věci ve hře. Největším záporem byly ztráty - zatímco v první půli jich bylo jen šest po pauze Češi přidali dalších devatenáct.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Kyzlink

Tomáš Kyzlink | Zdroj: Profimedia

Česká basketbalová reprezentace prohrála ve Francii o 35 bodů, což týden před startem Eurobasketu není dobrá zpráva.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotili čeští basketbalisté prohru s Francií

„Mám pocit, že to bylo o fyzické připravenosti. Já osobně ve druhém poločase cítil, že mi odcházely nohy a bylo vidět, že Francouzi jsou na tom o level výš,“ říkal Tomáš Kyzlink v rozhovoru pro Radiožurnál.

Fyzičku už Češi za týden do Eurobasketu asi výrazně nezlepší. Dalším jasným důvodem velkého počtu ztrát je absence zraněného Tomáše Satoranského. Jestli se stihne uzdravit je hodně nejisté. Proti Francii si český tým ale ověřil, že může hrát dobře i bez něj.

„Bylo důležité, že jsme v prvním poločase dokázali, že se s tím dokážeme vypořádat. Satyho síla je obrovská a všichni moc dobře víme, že nahradit ho jednoduché nebude, nebo se to možná ani nedá. Dvacet minut jsme se s tím popasoval,“ řekl Ondřej Sehnal, který nahradil Satoranského v základní sestavě a po zápase ho chválil i spoluhráč Tomáš Kyzlink.

“Samozřejmě Saty je pro nás obrovská ztráta, ale naopak to ten tým může ještě víc stmelit. Hráči, kteří nejsou zvyklí mít tolik minut, tak na sebe musí vzít zodpovědnost. Ondra Sehnal se toho zhostil velmi dobře a pro nás pro všechny to byla obrovská škola.“

Dvě věže

Další studijní lekcí pro Čechy byla hra proti obrovským pivotům. Francouzský koš totiž často bránil i 216 centimetrů vysoký Rudy Gobert a jen o tři centimetry menší Vincent Poirier.

„Musíme být daleko obezřetnější. Sami jste viděli, že veškeré nájezdy byly blokované, byly z toho ztráty a je potřeba víc hrát pod kontrolou a využívat střelu z dálky, protože s tím neuděláte nic, když tam máte takové velké věže,“ povzdychl si český křídelník.

Právě Tomáši Kyzlinkovi to proti Francii z dálky moc nepadalo, když proměnil jen jednu z pěti vystřelených trojek.

Napravit si střelecké renomé může už v sobotu, kdy Češi v Chomutově v dalším kvalifikačním zápase vyzvou Maďary. Do Eurobasket pak vstoupí za týden v pátek proti Polsku.

Petr Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme