Brambor už bylo moc. Chceme konečně dosáhnout na medaili, říká Hejková před duelem proti Mersinu

Ženský basketbalový tým USK Praha v neděli odpoledne zabojuje o euroligový bronz. Na závěrečném Final Four v Turecku nastoupí v utkání o 3. místo proti domácímu Mersinu. Trenérka Natália Hejková doufá, že hráčky půjdou do zápasu s větším zápalem než do prohraného semifinále.

Mersin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky USK Praha zabojují v Eurolize o bronzové medaile

Basketbalistky USK Praha zabojují v Eurolize o bronzové medaile | Zdroj: Profimedia

„Musíme ze sebe dostat agresivitu a nedávat ji směrem do frustrace. Je potřeba to dát do boje,“ burcuje trenérka Natália Hejková. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenérku Natálii Hejkovou a hráčku USK Praha Terezu Vyoralovou

Jen dva dny po prohraném semifinále šéfka střídačky věří, že hráčky USK Praha půjdou do zápasu s velkou motivací. Na euroligovou medaili Pražanky čekají už pět let. V posledních dvou sezonách byly vždy čtvrté. „Chceme medaili, brambor už bylo moc. Věřím, že to chtějí i hráčky a není to touha jen trenérského týmu,“ říká Hejková.

„Ještě není nic ztraceného. I třetí místo je super výsledek. Odpracovali jsme celou sezonu, pomýšleli na finále, ale teď se musíme zvednout a zabojovat, protože nikdo nechce odjíždět s tím, že budeme čtvrté,“ potvrdila medailové ambice za hráčky kapitánka Tereza Vyoralová.

Bouřlivější atmosféra

Česká rozehrávačka se také těší na to, že se zápas o 3. místo odehraje v bouřlivé atmosféře. I když bude mít Mersin jasnou domácí výhodu, tak to nebude tak zvláštní jako ticho při semifinále s francouzským Villleneuve.

Konec před branami finále. Basketbalistky USK podlehly francouzskému celku a ve Final Four nebudou

Číst článek

„Nikdy není příjemné hrát před prázdnou halou, zvlášť při Final Four. I když jsou v hale fanoušci soupeře, tak se hraje lépe. Proti Mersinu se těším na lepší atmosféru,“ říká Vyoralová.

Pražanky už v sezoně s Mersinem dvakrát hrály a vždy ho jasně porazily. Jenže turecký tým prošel několika změnami. „Tým se trochu změnil a hrají to hlavně na malé hráčky. Jsou silnější na perimetru než na pozici pivotů. Musíme dobře bránit týmově,“ říká Vyoralová, která už v dresu USK Praha zažila pět utkání o 3. místo Euroligy a z výhry se radovala jen jednou.

Další šanci má od 15 hodin, kdy Pražanky nastoupí na hřišti tureckého Mersinu. O průběhu zápasu uslyší posluchači Radiožurnálu Sport v pravidelných vstupech.

Petr Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme