Basketbalistky USK Praha slaví po pěti letech evropský bronz, turecký Mersin porazily o téměř třicet bodů

Basketbalistky ZVVZ USK Praha vybojovaly po pěti letech v Evropské lize bronz. V nedělním utkání o třetí místo deklasovaly na závěrečném turnaji v Turecku domácí Mersin 95:67. Při sedmé účasti ve Final Four v historii získaly potřetí medaili. Vedle bronzu v sezoně 2018/19 soutěž před devíti lety vyhrály.

Mersin (Turecko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistka USK Praha Nyara Saballyová v souboji s pivotkou tureckého Mersinu

Basketbalistka USK Praha Nyara Saballyová v souboji s pivotkou tureckého Mersinu | Foto: Ozan Kose | Zdroj: AFP / Profimedia

Nejlepší střelkyní českých šampionek byla s 21 body Valériane Ayayiová, její spoluhráčka Maite Cazorlaová dala o dva body méně. Další hráčka USK Ezi Magbegorová zaznamenala double double za 13 bodů a 10 doskoků. Loňskému finalistovi Mersinu nestačilo ani 19 bodů Virag Kissové.

Pražanky porazily Mersin potřetí v sezoně, předtím je dvakrát zdolaly v základní skupině. V zápase o třetí místo ve Final Four napravily nezdary z předchozích dvou let.

Final Four Evropské ligy basketbalistek v Mersinu (Turecko):

ZVVZ USK Praha - Mersin 95:67 (27:18, 52:36, 66:56)
Nejvíce bodů: Ayayiová 21, Cazorlaová 19, Magbegorová a Vyoralová po 13 - Kissová 19, Copperová 18, Epoupaová 14. Fauly: 22:19. Trestné hody: 22/20 - 21/15. Trojky: 11:8. Doskoky: 47:35.

18:00 finále: Fenerbahce Istanbul - Villeneuve d'Ascq.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme