Golden State hlásí návrat basketbalisty Greena. NBA ukončilo jeho stopku za napadení protihráče

Vedení NBA po téměř čtyřech týdnech zrušilo zákaz startů pro čtyřnásobného šampiona Draymonda Greena. Křídelní hráč Golden State pykal za napadení pivota Phoenixu Jusufa Nurkiće a stálo jej to dvanáct zápasů a zhruba 1,9 milionu dolarů na mzdě. NBA o ukončení suspendace nařízené 14. prosince do odvolání informovala na webu soutěže.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Draymond Green se může po trestu, kvůli kterému v NBA nehrál téměř měsíc, může vrátit do sestavy Golden State Warriors

Basketbalista Draymond Green se může po trestu, kvůli kterému v NBA nehrál téměř měsíc, může vrátit do sestavy Golden State Warriors | Zdroj: Profimedia

Green podle vyjádření představitelů ligy na sobě zapracoval a učinil kroky, kterými doložil snahu chovat se tak, jak se od hráčů NBA očekává. „Absolvoval schůzky s poradcem a opakovaně se setkal se zástupci NBA, Warriors a hráčské asociace a bude v tom pokračovat,“ uvedla NBA.

Třiatřicetiletý Green udeřil Nurkiće do obličeje během třetí čtvrtiny prosincového zápasu, načež byl už potřetí v sezoně vyloučen. Basketbalista se hájil, že nešlo o úmysl, od vedení ligy ale dostal zákaz startu na dobu neurčitou.

Předchozí tresty

Výši trestu ovlivnila historie Greenových disciplinárních prohřešků. Naposledy v listopadu dostal vítěz NBA z let 2015, 2017, 2018 a 2022 pětizápasový distanc za šarvátku s Rudym Gobertem z Minnesoty, při loňském play-off šlápl na hrudník Domantasi Sabonisovi ze Sacramenta a stál jeden zápas nebo v roce 2016 přišel o páté finále proti Clevelandu v důsledku hrubého faulu na LeBrona Jamese.

Warriors v době Greenovy suspendace vyhráli sedm z dvanácti zápasů a aktuálně jsou až desátí v Západní konferenci na hraně postupu do play-off. Green v této sezoně v 15 odehraných zápasech zaznamenal v průměru 9,7 bodu, 5,8 asistence a 5,5 doskoku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme