České basketbalistky prohrály i druhý zápas evropské kvalifikace. Řekyním podlehly 66:75

České basketbalistky podlehly v kvalifikaci mistrovství Evropy v Chalkidě domácímu Řecku 66:75 a prohrály i druhý zápas ve skupině I. V ní jsou týmy spolupořadatelů závěrečného turnaje v roce 2025, které mají jistou účast na šampionátu.

Chalkida (Řecko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ředchozí zápas kvalifikace proti Němkám

ředchozí zápas kvalifikace proti Němkám | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Porážce nezabránily ani tři autorky 16 bodů kapitánka Natálie Stoupalová, Julie Pospíšilová a Veronika Voráčková, která měla s devíti asistencemi blízko double double. V týmu Řecka, kterému chyběla zraněné opora Mariella Fasulaová ze Salamanky, zazářila s 20 body nejlepší střelkyně zápasu Eleanna Christinakiová.

Basketbalistky v úvodu kvalifikace mistrovství Evropy prohrály, výběr trenérky Ptáčkové podlehl Německu

Číst článek

Další utkání čekají svěřenkyně trenérky Romany Ptáčková za rok v listopadu v Itálii a v Německu, kterému ve čtvrtek doma podlehly vysoko 41:85.

Nadějný začátek

Češky se dostaly v úvodu třikrát do vedení díky košům Stoupalové, Voráčkové i trojce Pospíšilové, ale domácí basketbalistky otočily z 5:7 na 11:7. Po 12 sekundách své premiéry v reprezentaci se trefila Karolína Šotolová a dvěma úspěšnými trestnými hody vyrovnala Stoupalová. Řecko však do konce první čtvrtiny uniklo do náskoku 18:11.

Ve druhé desetiminutovce Češky stahovaly ztrátu a otočily z 20:24 na 26:24. Potom ještě vedl výběr trenérky Ptáčkové po trojce Kateřiny Galíčkové 29:28, ale domácí tým odpověděl osmibodovou šňůrou. Do poločasu snížila Kateřina Rokošová z dálky na 34:37.

Ve třetí čtvrtině Češky po pěti bodech Stoupalové v rychlém sledu vyrovnaly na 42:42, ale trojkou odmítla obrat ve skóre Christinakiová. Mezi 25. a 27. minutou získalo Řecko desetibodovou šňůrou vedení 56:44. Pod dvouciferný rozdíl dostala stav nejdříve trojkou Stoupalová a košem s proměněným trestným hodem Gabriela Andělová.

V závěrečné čtvrtině se český tým třikrát přiblížil na rozdíl pěti bodů, domácí basketbalistky si ale výhru pohlídaly.

Kvalifikace mistrovství Evropy basketbalistek 2025:

Skupina I:

Řecko - Česko 75:66 (18:11, 37:34, 61:52)

Nejvíce bodů Řecka: Christinakiová 20, Stamolampruová 15, Spanuová 13.

Sestava a body Česka: Pospíšilová, Stoupalová, Voráčková všechny po 16, G. Andělová 5, Čechová - Šotolová 5, Galíčková, Rokošová po 3, Zeithammerová 2, Kopecká, Malíková.

Fauly: 16:18. Trestné hody: 19/11 - 15/12. Trojky: 12:6. Doskoky: 34:57.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme