‚Došlo k fatálnímu pochybení.‘ Kvůli rozbité časomíře byl duel NBL mezi Hradcem a USK Praha kontumován

Basketbalový duel 12. kola nejvyšší domácí soutěže mezi Hradcem Králové a USK Praha byl vedením NBL kontumován 20:0 ve prospěch hostujícího celku. Důvodem bylo předčasné ukončení zápasu kvůli technickým problémům s časomírou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka z utkání basketbalové NBL ligy

Momentka z utkání basketbalové NBL ligy | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Za duel poznamenaný potížemi zejména se světelnou tabulí a časomírou navíc sportovní ředitel ligy Tomáš Kotrč udělil domácím Královským sokolům pokutu 30 000 korun.

Basketbalový zápas v Hradci Králové ukončila rozbitá časomíra. Rozhodčí neměli stopky

Číst článek

Možnost odvolání

Hradec Králové se proti verdiktu může do 15 dní odvolat k vrchnímu řediteli NBL Zdeňku Břízovi a podle generálního manažera klubu Petra Sedmáka tuto možnost rozhodně využije.

Do vypršení lhůty na odvolání nebude výsledek utkání započten do ligové tabulky.

„Došlo k fatálnímu pochybení domácího klubu Královští sokoli. Utkání nebylo po technické stránce vůbec připravené a způsobilé k zahájení. Nefungoval instant replay system, stolek, časomíry a také nebyly zajištěny náhradní možnosti jako stopky, mechanický ukazatel skóre a další věci. Proto bylo rozhodnuto o kontumaci. Věřím, že k podobné situaci už nikdy nedojde,“ uvedl v oficiálním prohlášení Kotrč.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme