Krasobruslaři Dušková s Bidařem mohou být spokojeni. Na olympijských hrách postoupili do volných jízd

Sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař postoupila na olympijských hrách do volných jízd. V krátkém programu čeští krasobruslaři získali 63,25 bodu a nemohou být horší než šestnáctí. Právě 16 z 22 startujících párů bude mít právo startovat ve čtvrtečních volných jízdách.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anna Dušková a Martin Bidař

Anna Dušková a Martin Bidař | Zdroj: Reuters

„Dopadlo to ještě lépe, než jsme doufali,“ radovala se Dušková. „Na to, že jsme trénovali jen tři týdny, tak si myslím, že se nám to povedlo,“ uvedl Bidař.

Juniorští mistři světa z roku 2016 totiž kvůli listopadové operaci kolena Duškové vynechali závody Grand Prix i evropský šampionát a naplno se začali připravovat až v lednu.

Jedinou vážnější chybu udělal Bidař při sólovém trojitém toeloopu, ze kterého neměl čistý výjezd. Co se stalo? To bych taky rád věděl. Na tréninku mi skoky šly. Buď jsem to přetočil, nebo jsem se trošku jinak píchnul, řekl Bidař.

Poté jsem ale myslel jen na to, že musím jet dál. Věděl jsem, že přijdeme o nějaké body, ale museli jsme pokračovat, dodal.

Všechny ostatní prvky včetně trojitého twistu a odhozeného lutzu zvládla česká dvojice bez většího zakolísání. Navíc ve srovnání s nejbližšími konkurenty získala vyšší známku za programové komponenty.

Z dovolené do reprezentace. Martin Růžička se připojil k hokejovému týmu

Číst článek

Za vystoupení na Mozartovu hudbu upravenou do rytmu tanga nasbírali čeští reprezentanti o 4,45 bodu více než na zářijové olympijské kvalifikaci v Oberstdorfu. Za osobním rekordem z loňského ME v Ostravě zaostali o 2,65 bodu. Dnes jsme ale byli spokojeni i bez známek, usmívala se Dušková.

Nadšená byla i trenérka Eva Horklová, která před závody přiznala, že moc nevěří, že její svěřenci do druhé části olympiády postoupí.

Ať jsem to počítala, jak počítala, tak mi to nevycházelo. Přála jsem si ale, aby to, co jsme po zranění vydřeli, aby prodali a zajeli. Nejvíce jsem se bála toho, že v sezoně nejeli žádný závod, řekla Horklová.

Nejlepší sportovní dvojice mají ještě krátký program před sebou. Papírově nejsilnější dvě skupiny začnou ve 4:41 SEČ.

Krasobruslení: sportovní dvojice - krátký program:

1. Suej Wen-ťin, Chan Cchung (Čína) 82,39, 2. Tarasovová, Morozov (OSR) 81,68, 3. Duhamelová, Radford (Kan.) 76,82, 4. Savchenková, Massot (Něm.) 76,59, 5. Jü Siao-jü, Čang Chao (Čína) 75,58, 6. Jamesová, Cipres (Fr.) 75,34, ...15. Dušková, Bidař (ČR) 63,25.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme