Pondělní program na olympijských hrách: navážou Vítková s Krčmářem ve stíhačce na medailové úspěchy?

Až třináct Čechů se může zapojit do soutěží pondělního programu olympijských her v Pchjongčchangu. Největší medailové naděje mají po nadmíru vydařených víkendových sprintech biatlonisté Michal Krčmář a Veronika Vítková. Snowboardistka Šárka Pančochová už má boj o medaili ve slopestylu za sebou.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková

Veronika Vítková | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Jako první z Čechů se v pondělním olympijském programu představila Šárka Pančochová ve snowboardové disciplíně slopestyle. Šlo o její soutěžní premiéru na těchto hrách, nedělní kvalifikace byla totiž kvůli nepřízni počasí zrušena. Všechny závodnice tak postoupily do finále, které se konalo od tří hodin českého času.

Jen čtvrt hodiny poté bylo naplánováno první kolo obřího slalomu žen, a to hned se čtyřnásobnou českou účastí. Mezi čtveřicí Capová, Pauláthová, Dubovská a Ledecká vyniká zejména poslední jmenovaná.

Na svůj start si ale musí počkat do čtvrtka, závod byl kvůli větru odložen. 

Závody, na které po víkendovém medailovém představení jistě čekají všichni fanoušci biatlonu, jsou naplánovány pro českého diváka časově daleko příznivěji. Stíhací závod žen, do kterého vyběhne v sobotu třetí Veronika Vítková, startuje deset minut po jedenácté, zatímco mužský závod se senzačním stříbrným medailistou Michalem Krčmářem ve 13.00.

Mezi biatlonové stíhačky se vklíní závod žen na saních s účastí Terezy Novákové. V půl druhé odpoledne je pak na programu rychlobruslařský závod na 1500 metrů, do kterého se z Čechů zapojí Nikola Zdráhalová.

Program pondělních soutěží zimních olympijských her (kvalifikace s českou účastí a finále):

  • 2.00 Snowboarding – slopestyle ženy, finále (Šárka Pančochová).
  • 2.15/5.45 Alpské lyžování - obří slalom ženy, 1. a 2. kolo (Gabriela Capová, Kateřina Pauláthová, Ester Ledecká, Martina Dubovská). ODLOŽENO
  • 11.10 Biatlon - stíhací závod 10 km ženy (Jessica Jislová, Markéta Davidová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková).
  • 11.50 Saně - individuální závod ženy, 1. a 2. jízdy (Tereza Nosková).
  • 13.00 Biatlon - stíhací závod 12,5 km muži (Michal Krčmář, Ondřej Moravec).
  • 13.30 Rychlobruslení - 1500 m, ženy (Nikola Zdráhalová).

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme