Peking, den 6.: Hokejisté úvodní zápas s Dánskem nezvládli, Dubovská dojela ve slalomu třináctá

Šestý den zimních olympijských her otevírá hokejový turnaj, čeští hokejisté ale úvodní zápas s Dánskem nezvládli a prohráli 1:2. Ještě předtím neuspěla snowboardistka Šárka Pančochová v kvalifikaci na U-rampě. Lyžařka Martina Dubovská dojela ve slalomu třináctá, zlato slaví Petra Vlhová ze Slovenska. Snowboardcrossařka Vendula Hopjáková se v osmifinálové jízdě zranila, odvezli ji na nosítkách. České zastoupení má ve středu i severská kombinace a saně.

Peking (Aktualizováno: 19:27 9. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Stránský se snaží něco vymyslet před dánskou brankou

Matěj Stránský se snaží něco vymyslet před dánskou brankou | Zdroj: Reuters

Čeští hokejisté vstoupili do olympijského turnaje v Pekingu porážkou 1:2 s Dánskem. Seveřané zápas skupiny B rozhodli už v první třetině, ve které si vypracovali dvoubrankové vedení. Hrdinou utkání byl brankář Sebastian Dahm, který si připsal 39 úspěšných zákroků. O jediný český gól se postaral ve 24. minutě kapitán Roman Červenka.

Rozhodně nechci podléhat panice, komentuje trenér Pešán úvodní prohru. Se Švýcarskem to změníme

Číst článek

Druhé utkání čeká svěřence trenéra Filipa Pešána v pátek proti Švýcarsku, které na úvod podlehlo ruskému výběru 0:1.

Lyžařka Martina Dubovská obsadila třinácté místo ve slalomu, který vyhrála Petra Vlhová. Slovenská favoritka, jež ovládla pět ze sedmi slalomů aktuální sezony Světového poháru, se ke zlatu posunula z osmého místa po prvním kole. Druhou jízdou si polepšila i Dubovská, jež poskočila o tři příčky. Hvězdná Američanka Mikaela Shiffrinová podobně jako v obřím slalomu vypadla hned v úvodu prvního kola.

Dubovská byla ve druhé jízdě odvážnější než v prvním kole a v součtu ztratila na Vlhovou 2,05 sekundy. Vylepšila své olympijské maximum. V Soči 2014 obsadila 22. místo, před čtyřmi lety v Pchjongčchangu byla ve slalomu devětadvacátá.

Z českých reprezentantek se do cíle obou jízd dostala ještě Gabriela Capová, která obsadila 32. místo se ztrátou 6,26 sekundy na Vlhovou. Elese Sommerová po 38. místě v prvním kole druhé nedokončila.

Olympijskou vítězkou ve snowboardcrossu se stala Lindsey Jacobellisová. Šestatřicetiletá Američanka se prvního zlata dočkala 16 let po fiasku v Turíně, kde ji o vítězství připravil trik na předposledním skoku.

Pád Hopjákové

Pro Vendulu Hopjákovou skončil závod v osmifinále pádem, při němž si zlomila ruku. Pětadvacetiletá reprezentantka tvrdě dopadla na záda a udeřila se hlavou o zem, z trati ji museli odvézt záchranáři. Český olympijský výbor se nyní snaží zajistit jí rychlou cestu domů.

Zranění Hopjákové podtrhlo smolné období českých reprezentantů ve snowboardcrossu. Hvězdná Eva Samková, která má na kontě olympijské zlato a bronz, do Pekingu kvůli zlomenině obou nohou neodcestovala.

Rychlá výměna snowboardistů ztroskotala, náhradník Houser má pozitivní test a přijde o čtvrteční závod

Číst článek

Jana Kubičíka o závody pod pěti kruhy zase připravila naštípnutá holenní kost při tréninku v Číně a jeho náhradník Radek Houser měl po úterním příletu na hry pozitivní test na koronavirus.

Ani druhý start v Pekingu nevyšel snowboardistce Šárce Pančochové. Po nepovedeném slopestylu skončila v kvalifikaci i na U-rampě. Na 18. místě ji od finále dělilo 24,5 bodu. Jednatřicetiletá Pančochová startuje pod pěti kruhy počtvrté a do Pekingu se jako první freestylistka v historii kvalifikovala ve všech třech disciplínách. Po slopestylu a U-rampě ji čeká ještě Big Air, který je na programu v pondělí.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme