V nominaci na šampionát mi chybí Hyka. Úvod turnaje bych nechal odchytat Hrubce, říká Procházka

Čeští hokejisté už se přesunuli do dějiště mistrovství světa. V lotyšské Rize, kde tým odehraje základní skupinu, má trenér Jalonen k dispozici tři brankáře, osm obránců a čtrnáct útočníků. Ve studiu Radiožurnálu Sport konečnou nominaci rozebral čtyřnásobný mistr světa Martin Procházka.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Šimon Hrubec

Brankář Šimon Hrubec | Zdroj: Profimedia

Tomáš Hyka ve spolupráci s Lukášem Sedlákem. To byla dvojice, která byla vidět na ledě a trochu mi v nominaci Hyka chybí, říká bývalý reprezentační útočník Martin Procházka o přípravných duelech před šampionátem.

V nich sice duo Hyka, Sedlák nedalo tolik gólů, i přesto si podle čtyřnásobného mistra světa zasloužili oba pardubičtí útočníci do Rigy odcestovat. Trenér národního týmu Kari Jalonen ale vybral jen Sedláka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká Martin Procházka na nominaci trenéra Jalonena na světový šampionát

Vzhledem k tomu, že se ze zdravotních důvodů omluvili hvězdní Pastrňák s Krejčím, kteří loni dotáhli reprezentaci k bronzové medaili, vidí Procházka cestu k úspěchu v týmovosti „Máme to postavené na tom, jak dřív bojovali Finové. Oni také nevzali všechny největší hvězdy z NHL, ale postavili to na týmu a dobré taktice proti každému soupeři.

A úřadující olympijští vítězové a mistři světa z Finska mají také na lavičce Jalonena - Jukku, kterému se letos omluvil třeba Patrik Laine z Columbusu. Šéf české střídačky Kari Jalonen na šampionát nominoval brankáře Šimona Hrubce, Karla Vejmelku a Marka Langhamera. Otázkou je, kdo v brankovišti dostane přednost. 

„Začal bych asi s Šimonem Hrubcem, protože na Českých hokejových hrách odchytal výborný zápas proti Švédsku. Jinak si myslím, že máme tři kvalitní gólmany a trenéři určitě budou chtít brankáře střídat. Nemyslím si, že tam bude vyloženě jednička,“ vysvětlil Procházka volbu v pořadu Čistá hra na Radiožurnálu Sport.

‚Jsou strašně vyrovnaní, vyzkoušeli jsme toho hodně.‘ Jalonen má jasno, nominace nebyla snadná

Číst článek

Hokejový expert mluvil i Pavlu Zachovi. Útočník Bostonu se omluvil z osobních důvodů a stále si tak neodbyde reprezentační premiéru.

„Může tam být něco vnitřního, problémy s trenérem nebo vedením.Těžko říct. Zacha si celou kariéru prošel víceméně individuálně a má to na tom postavené. Kolektivní pojetí pro něj není úplně jednoduché,“ hledá Procházka důvody absence.

Martina Procházku uslyšíte pravidelně od pátku i na Radiožurnálu každý den před devátou hodinou zhodnotí dění na mistrovství světa, které v Rize a v Tampere začne 12. května.

Pavel Tylšar, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme