Rozhodčí pískal pro Anglii, stěžuje si po vyřazení Kolumbijec Falcao

Kapitán kolumbijských fotbalistů Radamel Falcao po úterním prohraném osmifinále mistrovství světa s Anglií tvrdě zkritizoval hlavního rozhodčího. Američan Mark Geiger podle útočníka Monaka stranil evropskému soupeři, který v Moskvě zvítězil až díky penaltovému rozstřelu.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Přijde mi hodně zvláštní, že na takový zápas nasadili amerického rozhodčího. Mluvil pouze anglicky, což také svědčí o jistém stranění. Pomalu se nás snažil tlačit k vlastní bráně, to mi přišlo zřejmé,“ řekl novinářům Falcao.

Geiger ve vypjatém duelu, jenž v normální hrací době i po prodloužení skončil 1:1, rozdal osm žlutých karet a z toho šest pro Kolumbii. Jejím hráčům odpískal 23 z celkových 36 faulů. Zákrok Carlose Sáncheze na Harryho Kanea ohodnotil penaltou, kterou v 57. minutě nejlepší střelec turnaje proměnil a poslal Albion do vedení.

„Rozhodčí v situacích 50 na 50 pískal vždycky pro Anglii a to nás hrozně podkopalo. Neposuzoval zákroky podle stejných kritérií,“ prohlásil Falcao. „Je ostuda, že tohle se stalo v osmifinále mistrovství světa,“ dodal dvaatřicetiletý kanonýr, jenž má za sebou nepovedená angažmá v Manchesteru United a Chelsea.

Na třiačtyřicetiletého Geigera se už na ruském šampionátu zlobili Maročané za verdikty v utkání skupiny B proti Portugalsku (0:1). Podle záložníka Nurdína Ambarata dokonce americký sudí měl požádat hvězdného Cristiana Ronalda nebo jiného portugalského fotbalistu o dres, což Geiger označil za nesmysl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme