Ve zlomových momentech jsme byli klidní, říká útočník Sparty Forman po postupu do semifinále

Sparťanští hokejisté jsou po výhře 5:2 v Liberci v semifinále play-off. Naopak pro Bílé Tygry sezona končí.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Forman a Jakub Rychlovský

Miroslav Forman a Jakub Rychlovský se během čtvrtfinále potkávali na ledě často | Foto: Vít Černý | Zdroj: ČTK

Hokejisté Sparty jsou prvním semifinalistou hokejové Tipsport extraligy. Pražané vyhráli 5:2 v Liberci a čtvrtfinálovou sérii ovládli 4:0 na zápasy. Postup mezi nejlepší čtyři celky tak mohli oslavit v nejkratším možné čase.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pusťte si ohlasy hokejistů Sparty a Liberce po posledním čtvrtfinálovém utkání

Jakub Kovář byl jednou z klíčových postav zápasu. Ten si ale Pražané sami zkomplikovali, stejně jako postup v nejkratším možném čase. Bílí Tygři totiž ve druhé třetině vymazali dvougólové manko.

„Samozřejmě že jsme trošku upustili od té hry, díky které jsme se dostali do vedení. Naštěstí nám pomohla přestávka po druhé třetině, vyšli jsme úplně jako jiný tým. Ve třetí třetině jsme zase byli silní,“ popsal Kovář.

„Třetí třetina rozhodla. V těch momentech, kde se to lámalo, jsme byli klidní,“ doplnil spoluhráče Miroslav Forman. Postup Sparty ve čtvrtém utkání stvrdil dvěma góly a navíc asistencí.

Naopak Liberec v těch klíčových momentech selhal. To byl důvod zklamání pro útočníka Bílých Tygrů a zároveň nejlepšího střelce základní části Jakuba Rychlovského.

„Minimálně jeden zápas jsme si sem mohli odvézt. Kdyby se to povedlo, mohl ten vývoj být jiný. Ale na kdyby se nehraje, Sparta byla v každém zápase o chloupek lepší. Zaslouženě jdou dál a přeju jim hodně štěstí,“ uznal. To, že by Bílým Tygrům docházely síly, ale tahoun libereckých popřel.

„Neřekl bych, že nebyly síly. Parádně jsme se do toho vrátili, ukázali jsme charakter našeho týmu. Za stavu 2:2 jsme ale měli dvakrát volnou bránu, čehož jsme nevyužili. Sparta dostane jednu šanci a zase ji potrestá. Takže sparťanská efektivita v zakončení byla prostě vynikající a zaslouženě jdou dál,“ dodal Jakub Rychlovský poté, co Liberci po porážce 0:4 na zápasy se Spartou skončila sezona.

Pavel Petr, klh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme