Hertl dvěma góly pomohl k obratu na ledě Detroitu, Mrázek vychytal nulu a dovedl Chicago k výhře

Hokejisté San Jose i díky dvěma trefám Tomáše Hertla otočili v Detroitu skóre z 0:4 a zvítězili 6:5 v prodloužení. Obrat podpořil dvěma asistencemi i Jan Rutta. David Kämpf pomohl gólem k výhře Toronta 4:3 na ledě Ottawy. Gólman Petr Mrázek zastavil v českém brankářském souboji všech 37 střel Anaheimu, dovedl Chicago k výhře 1:0 a připsal si v NHL nulu poprvé od dubna 2021. Na druhé straně kryl Lukáš Dostál 24 střel

New York (Aktualizováno: 7:32 8. 12. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl

Tomáš Hertl | Zdroj: Profimedia

Mrázek, první hvězda zápasu, se už v úvodu blýskl zákrokem, když se stačil včas přemístit proti dorážce Alexe Killorna do odkryté branky.

Nejvíce práce měl v prostřední části, v níž zneškodnil 18 střel a zblízka si na něj nepřišel ani Ryan Strome. Duel českých brankářů rozhodl v polovině zápasu Philipp Kurashev, který překonal Dostála v přesilové hře střelou bez přípravy z mezikruží.

První gól padl v Detroitu až v polovině utkání, ale domácí vedli ve 34. minutě už 4:0. Tři branky vstřelili během 49 sekund, dvě z nich dal Michael Rasmussen.

Hertl znovu tahounem

San Jose se rychle vzpamatovalo a ještě ve druhé třetině vyrovnalo. Obrat odstartoval Hertl po Ruttově přihrávce gólem v oslabení, když v přečíslení dva na jednoho vzal zakončení na sebe a střelou z pravého kruhu snížil.

Ještě při hře ve čtyřech na něj navázali Fabian Zetterlund, jehož do úniku vyslal Rutta, a dvěma trefami Nico Sturm.

Detroitu zajistil vedení Dylan Larkin v 54. minutě, ale Hertl při hře bez gólmana vyrovnal ve druhém utkání za sebou. Minule se při risku San Jose prosadil dokonce dvakrát a zkompletoval tím hattrick.

Tentokrát český centr doklepl do branky nepřesnou střelu od modré čáry, po níž se k němu puk odrazil od zadního mantinelu k pravé tyčce, a poslal zápas do prodloužení. Obrat završil v 61. minutě Mikael Granlund.

David Kämpf pomohl gólem k výhře Toronta 4:3 na ledě Ottawy. New Jersey i s přispěním branky Ondřeje Paláta zvítězilo 2:1 v Seattlu.

Palát otevřel na konci první třetiny skóre, když na hranici brankoviště usměrnil prudkou přihrávku do sítě. Český útočník skóroval potřetí v posledních šesti zápasech. Seattle vyrovnal ve 28. minutě, prosadil se Tye Kartye.

Souboj rozhodl slovenský obránce Šimon Nemec. Dvojka loňského draftu udeřila střelou z mezikruží a připsala si tím svůj premiérový gól v NHL. Vítek Vaněček plnil roli náhradního gólmana New Jersey.

Výsledky NHL:

Boston - Buffalo 1:3, Montreal - Los Angeles 0:4, Ottawa - Toronto 3:4, Detroit - San Jose 5:6 v prodl., Washington - Dallas 4:5 po sam. nájezdech, NY Islanders - Columbus 7:3, Chicago - Anaheim 1:0, Colorado - Winnipeg 2:4, Calgary - Carolina 3:2, Arizona - Philadelphia 1:4, Nashville - Tampa Bay 5:1. Vancouver - Minnesota 2:0, Seattle - New Jersey 1:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme