Dočkají se někteří chomutovští hokejisté výplat? Extraliga vyzvala banku k uvolnění záruky klubu

Hokejisté, kterým Piráti Chomutov dluží na výplatách, by se mohli brzy dočkat peněz. Alespoň někteří z nich. Vedení hokejové extraligy totiž předložilo bance výzvu k uvolnění bankovní záruky klubu, který v minulé sezóně sestoupil z nejvyšší domácí soutěže.

Chomutov/Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Piráti Chomutov

Piráti Chomutov | Foto: Ondřej Bičiště / MAFRA | Zdroj: Profimedia

„Banka může rozhodnout o tom, jestli žádosti jsou věcně správně, a taky se k tomu vyjádřit záporně. Pečlivě jsme sepsali žádosti, aby měly všechny náležitosti a všechny parametry tak, jak to předepisuje bankovní záruka, a uvidíme, co nám ráno sdělí,“ řekl Radiožurnálu ředitel hokejové extraligy Josef Řezníček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chomutovští hokejisté, kteří marně čekají, až jim přijde výplata, by se mohli brzy dočkat. Více si poslechněte v reportáži Tomáše Petra

Vedení soutěže požádalo banku, aby bankovní zárukou chomutovských Pirátů uspokojila, ať už bývalé nebo současné hráče a trenéry, kterým klub dluží na výplatách.

„Určitě někde bylo i přes milion korun. Máme kluky, kterým se dluží ‚jenom‘ třicet nebo padesát tisíc. Rozptyl je tam veliký a je to samozřejmě i podle hráče, jakou měl uzavřenou s klubem smlouvu,“ vysvětlil Libor Zbořil, který je prezidentem České asociace hokejistů.

Ta zastupuje ve sporu s Chomutovem skoro dvě desítky hráčů a trenérů. „Všichni kluci si na bankovní záruku nesáhnou, protože dosahuje pouze výše tří milionů korun. Pravidla jsou jasná: kdo dřív z hráčů přijde, ten, jak se říká vulgárně, dřív mele. Na všechny se nedostane, ostatní musí čekat,“ dodal Zbořil, podle kterého hráči a trenéři po bývalém extraligovém klubu žádají zaplacení až sedmi milionů korun.

Svaz umožňuje gaunerům působit v nejvyšší soutěži, stěžují si hráči, kterým Chomutov dluží peníze

Číst článek

Což je shodou okolností částka, která byla dříve bankovní zárukou v nejvyšší soutěži. „Před dvěma lety přišel požadavek z Asociace klubů o tom, jestli by se nedala snížit, když se za posledních deset let s bankovní garancí, to znamená od případu Vsetín, kdy se zavedla sedmimilionová garance, nečerpalo,“ vysvětluje ředitel hokejové extraligy Josef Řezníček.

Pokud ale chce Chomutov v nadcházející sezóně hrát druhou nejvyšší soutěž, musí splnit podmínky licenčního řízení. Tedy nejpozději do čtvrtka předložit přehled všech dluhů a nejpozději do konce července doložit uhrazení všech těchto závazků.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme