Trenér hokejové reprezentace Říha doplnil kádr pro Švédské hry. V nominaci je i debutant Dufek

Trenér českých hokejistů Miloš Říha nemůže na Švédských hrách ve Stockholmu počítat s útočníkem Tomášem Filippim z Magnitogorsku. Tým naopak nově doplnili v ofenzivě Roman Horák z Växjö, Tomáš Zohorna z Chabarovsku, David Šťastný z Mladé Boleslavi a Jan Dufek ze Zlína, který bude v reprezentaci debutovat. V sedmadvacetičlenném kádru jsou nyní dva brankáři, deset obránců a patnáct útočníků.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloš Říha na střídačce národního týmu.

Miloš Říha na střídačce národního týmu. | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletý Filippi hrál na minulých dvou turnajích v listopadu na Karjale a v prosinci na Channel One Cupu, po kterém odešel z Liberce do KHL. V šesti reprezentačních zápasech v této sezoně si připsal dvě branky a jednu asistenci.

Hořava po vítězné premiéře: Nebudu dělat chytráka, abych najednou říkal, co Spartě chybí

Číst článek

Horák a Tomáš Zohorna už v této sezoně reprezentovali. Horák na Channel One Cup a nejstarší z bratrů Zohornových, který se v týmu opět potká se sourozenci Hynkem a Radimem, byl na Karjale. Šťastný naposledy hrál na konci dubna 2018, následně byl s týmem pod koučem Josefem Jandačem na mistrovství světa v Dánsku, kde se na soupisku nedostal. Ve stejném roce ještě v srpnu absolvoval už pod Říhou soustředění v Přerově.

Dvaadvacetiletý Dufek je druhým nováčkem v kádru po dalším útočníkovi Jakubu Flekovi z Karlových Varů. Dufek už se připravoval s reprezentací loni dva týdny na přelomu března a dubna na startu soustředění před světovým šampionátem v Bratislavě.

V extralize si v této sezoně připsal ve 37 zápasech 23 bodů za 12 branek a 11 asistencí. V nejvyšší soutěži má bývalý hráč Litvínova odehráno 64 utkání s bilancí 28 bodů za 13 tref a 15 asistencí.

Český tým se sejde v pondělí odpoledne v pražském Edenu. Do třetího turnaje Euro Hockey Tour vstoupí ve čtvrtek proti domácímu Švédsku. V sobotu nastoupí proti Finsku a v neděli se utká s Ruskem. Po dvou turnajích vedou čeští hokejisté tabulku s 11 body o skóre před Finskem a se čtyřbodovým náskokem před Švédskem a Ruskem.

Nominace českých hokejistů na Švédské hry ve Stockholmu (6.-9. února):
Brankáři: Dominik Furch (Örebro/Švéd.; 27 zápasů), Roman Will (Rögle/Švéd.; 4),
obránci: Lukáš Klok (18 zápasů/1 branka), David Němeček (oba Lukko Rauma/Fin.; 4/0), Jan Košťálek (Sparta Praha; 3/0), Michal Moravčík (Litvínov; 35/1), David Musil (Třinec; 28/0), Jakub Jeřábek (Podolsk/KHL; 52/5), Jakub Krejčík (Kärpät Oulu/Fin.; 96/3), Vojtěch Mozík (Färjestad/Švéd.; 42/4), David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL; 35/1), Libor Šulák (KooKoo Kouvola/Fin.; 22/1),
útočníci: Michal Kovařčík (1/0), Matěj Stránský (oba Třinec; 13/2), David Šťastný (11/2), Radim Zohorna (oba Mladá Boleslav; 12/0), Hynek Zohorna (32/4), Tomáš Zohorna (oba Chabarovsk/KHL; 94/15), Jan Dufek (Zlín; 0/0), Jakub Flek (Karlovy Vary; 0/0), Radan Lenc (Liberec; 21/3), Michal Řepík (Sparta Praha; 80/27), Martin Zaťovič (Kometa Brno; 70/18), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL; 41/8), Roman Horák (Växjö/Švéd; 61/10), Tomáš Hyka (Čeljabinsk/KHL; 23/6), Jan Kovář (Zug/Švýc.; 129/31).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme