Vejmelka vychytal Arizoně výhru nad New Jersey, českého gólmana vyhlásili třetí hvězdou utkání

Brankář Karel Vejmelka přispěl v NHL na ledě New Jersey 33 zákroky k výhře Arizony 4:3 po nájezdech. V rozstřelu kryl oba pokusy domácích a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Na český brankářský duel nedošlo, Vítek Vaněček plnil roli náhradníka. Ve druhém utkání pátečního programu vyhrál Pittsburgh ve Washingtonu 4:0 i díky čtyřem bodům Jevgenije Malkina (1+3).

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Karel Vejmelka

Gólman Karel Vejmelka | Zdroj: Reuters

Arizona vedla ve 25. minutě 2:0 po gólech obránců, trefili se Matt Dumba a Sean Durzi. New Jersey ale ještě v prostřední třetině otočilo. U všech branek figurovali Jesper Bratt (2+1) a Jack Hughes (0+3). Domácí překonali Vejmelku poprvé z přečíslení dva na jednoho, poté dvakrát využili přesilovou hru.

Skóre vyrovnal v 54. minutě Nick Schmaltz, který se prosadil i v rozstřelu. Za Coyotes proměnil nájezd také Nick Bjugstad, zatímco Vejmelka vychytal Timo Meiera i Bratta. Dvěma asistencemi korunoval svůj debut v NHL útočník Logan Cooley, trojka loňského draftu.

Vaněček nastoupil o den dříve v Detroitu, i proto trenéři upřednostnili Akiru Schmida, který kryl třicet střel. Jeho spoluhráči Ondřej Palát a Tomáš Nosek vyšli naprázdno.

Pittsburgh si vypracoval klíčový náskok v rozmezí 25. až 32. minuty, během kterých vstřelil první tři góly zápasu. Skóre otevřel Malkin a následně Sidney Crosby dvakrát využil přesilovou hru. Konečný výsledek stanovil Reilly Smith v 57. minutě. Tristan Jarry potřeboval k čistému kontu 19 zákroků, přičemž si na něj nepřišel v závěru druhé třetiny ani Alexandr Ovečkin v úniku.

NHL:

Washington - Pittsburgh 0:4, New Jersey - Arizona 3:4 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme