Kempný s Gudasem přispěli asistencí k výhře Washingtonu. Acciari si připsal další hattrick

Obránci Michal Kempný a Radko Gudas pomohli v pátečním utkání NHL shodně jednou asistencí k výhře Washingtonu 6:3 na ledě New Jersey. Hlavním hrdinou zápasu se stal Nicklas Bäckström, který si připsal dvě branky a dvě přihrávky. Noel Acciari vstřelil ve druhém utkání za sebou hattrick, kterým zařídil Floridě vítězství 7:4 nad Dallasem.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Kempný slaví gól Washingtonu

Michal Kempný slaví gól Washingtonu | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Washington si vypracoval rozhodující náskok na přelomu druhé a třetiny, kdy zlomil třemi góly i díky českým obráncům nerozhodný stav 2:2. Na Kempného přihrávku od levého mantinelu si před branku sjel John Carlson a dal čtvrtou branku týmu. Gudas posunul puk na modrou čáru Jonasi Siegenthalerovi, který následně propálil vše, co mu stálo v cestě, a zvýšil na 5:2.

Washington se oklepal z předchozí prohry v Columbusu a je v této sezoně jediným týmem v soutěži, který nevyšel ve dvou zápasech po sobě bodově naprázdno.

„Je skvělé, že umíme na prohru zareagovat správným způsobem a že bodujeme, protože o tom to všechno je. Potřebujeme hlavně získávat body, než začne play-off,“ řekl Bäckström, který v utkání zaokrouhlil počet svých bodů v NHL na 900 (239+661). Washington vede tabulku soutěže o pět bodů před Bostonem a St. Louis.

Acciari má další hattrick

Acciari se v předchozím duelu blýskl třemi góly do sítě Ottawy a střeleckou formu si udržel proti Dallasu, v jehož obraně scházel Roman Polák. Útočník Floridy dokonce nasázel nejrychlejší hattrick v klubové historii, když během tří minut a 59 sekund zvýšil ve druhé třetině ze 4:1 na 7:1. Jonathan Huberdeau si podruhé za sebou připsal čtyři body (1+3).

Palát získal v NHL dva body za gól a asistenci, skórovali i Faksa a Kubalík. Pastrňák má již 50 bodů

Číst článek

Acciari zkompletoval třígólový večer z trestného střílení, ke kterému se postavil v NHL poprvé. „Byl jsem trochu nervózní. Přál jsem si, ať mi puk neujede a ať nespadnu,“ přiznal osmadvacetiletý Američan, za jehož gólovým procitnutím stojí i spolupráce s Huberdeauem. Trenér Joel Quenneville je zařadil do stejného útoku před minulým zápasem. „Klape to. Jen se snažím uvolnit a vypálit. Padá to,“ dodal Acciari.

Na straně poražených zhořkl Joeovi Pavelskému tisící start v NHL. „Dostali jsme, co jsme si zasloužili. Nebyli jsme od úvodního vhazování připraveni a oni nás rozebrali,“ řekl pětatřicetiletý útočník. „Pokud nejste připraveni bojovat, může vás ztrapnit jakýkoli tým. To se stalo. Ale je alespoň hezké, že to chlapi při šestigólové ztrátě nezabalili a snížili,“ doplnil kouč Dallasu Rick Bowness.

Pittsburgh uspěl v Edmontonu 5:2 a připsal si čtvrtou výhru za sebou. Trenér vítězů Mike Sullivan si pochvaloval, že se prosazovala i jiná než elitní lajna. Úvodní dva góly zápasu dali Chad Ruhwedel a Joseph Blandisi, kteří se shodně trefili podruhé v sezoně. Penguins také ubránili nejproduktivnější dva hráče soutěže Leona Draisaitla s Connorem McDavidem.

Toronto zvítězilo na ledě New Yorku Rangers 6:3. Domácí smazali v průběhu utkání ztrátu 0:2 a 2:3. Kanadský klub jim ale definitivně utekl ve 43. minutě, kdy během 47 sekund skórovali podruhé v zápase William Nylander a Mitch Marner.

NHL:
Florida - Dallas 7:4, Edmonton - Pittsburgh 2:5, NY Rangers - Toronto 3:6, New Jersey - Washington 3:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme