Toronto vydřelo výhru na ledě Floridy a odmítlo konec v play-off, Edmonton srovnal sérii s Las Vegas

Hokejisté Toronta se vyhnuli ve 2. kole play-off NHL vyřazení v nejkratší možné době a po výhře 2:1 na ledě Floridy snížili stav série na 1:3. První hvězdou zápasu byl vyhlášen Mitchell Marner, který se podílel na obou gólech týmu (1+1). Edmonton porazil doma Vegas 4:1 i díky třem gólům v úvodní třetině a vyrovnal sérii na 2:2.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Toronta slaví gól

Hokejisté Toronta slaví gól | Zdroj: Reuters

Toronto otevřelo skóre ve 24. minutě z přesilové hry i s pomocí neúmyslné asistence rozhodčího. Michael Bunting posílal puk z pravé strany podél mantinelu a kotouč se odrazil od sudího přímo před branku k osamocenému Williamu Nylanderovi. Švédský útočník nejdříve trefil tyč, ale z následné dorážky skóroval.

Zvýšit vedení Toronta mohl v polovině utkání David Kämpf, ale neprosadil se na hranici brankoviště ani z dorážky. Gólman Floridy Sergej Bobrovskij zneškodnil i únik Johna Tavarese a nestačil až v 51. minutě na střelu Marnera od modré čáry.

Vzápětí snížil v přesilové hře Sam Reinhart z dorážky, ale více už domácím nepovolil Joseph Woll, který chytal poprvé v kariéře zápas v play-off NHL.

Edmonton položil základ úspěchu mezi 7. až 14. minutou, během kterých dal první tři góly zápasu. Skóre otevřel Nick Bjugstad, který sebral puk u zadního mantinelu po nepřesné střele a rychlým manévrem jej zasunul bekhendem u levé tyčky.

Za 52 sekund se prosadil v přesilové hře obránce Evan Bouchard tvrdou ranou zpoza pravého kruhu. Z opačné strany zvýšil Mattias Ekholm milimetrovou střelou na 3:0.

Na čtyřbrankový rozdíl upravil skóre Ryan Nugent-Hopkins střelou z mezikruží. O nulu připravil Stuarta Skinnera ve 46. minutě z rychlého protiútoku Nicolas Roy. Ve zbývajícím čase rozhodčí hodně vylučovali, celkově udělili v utkání 111 trestných minut.

Šance pro Pastrňáka

Pastrňák ani Krejčí na mistrovství světa nepojedou. Národní tým naopak může počítat s Chytilem

Číst článek

Hokejový útočník David Pastrňák z Bostonu má v NHL šanci získat Ted Lindsay Award pro nejlepšího hráče sezony podle hráčské asociace NHLPA.

Brzy sedmadvacetiletý český kanonýr je mezi třemi finalisty ceněné individuální trofeje spolu s obráncem Erikem Karlssonem ze San Jose a útočníkem Connorem McDavidem z Edmontonu. Na oficiálním webu soutěže o tom informovala NHL.

Pro pětinásobného vítěze domácí ankety Zlatá hokejka Pastrňáka by to bylo v případě vítězství druhé velké individuální ocenění. Z roku 2020 má Maurice „Rocket“ Richard Trophy pro nejlepšího střelce základní části. Vystřílel si ji tehdy společně s Alexandrem Ovečkinem.

V základní části probíhající sezony NHL byl Pastrňák jasným ofenzivním lídrem Bruins. V produktivitě celé ligy skončil třetí a mezi střelci obsadil druhé místo. V 82 zápasech si český hokejista vytvořil kariérní maxima se 113 body za 61 branek a 52 asistencí.

Mezi kanonýry jej v boji o Maurice Richard Trophy předčil o tři góly jen suverén sezony McDavid. Pastrňák však vládl lize s 13 vítěznými trefami. Třikrát dal hattrick a odehrál devět zápasů s alespoň třemi body. Jako poslední z Bruins získal cenu Bobby Orr (1974/75).

2. kolo play-off NHL:

Východní konference - 4. zápas:
Florida - Toronto 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky: 53. Reinhart - 24. Nylander, 51. Marner. Střely na branku: 25:25. Diváci: 19.868. Hvězdy zápasu: 1. Marner, 2. Woll (oba Toronto), 3. Bobrovskij (Florida). Stav série: 3:1.

Západní konference - 4. zápas:
Edmonton - Vegas 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)
Branky: 7. Bjugstad, 8. Bouchard, 14. Ekholm, 35. Nugent-Hopkins - 46. Roy. Střely na branku: 33:26. Diváci: 18.347. Hvězdy zápasu: 1. Bouchard, 2. McDavid, 3. Bjugstad (všichni Edmonton). Stav série: 2:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme