Vaněček dovedl Devils k páté výhře v řadě, McDavid přispěl k demolici San Jose a odskočil Pastrňákovi

Vítek Vaněček zastavil v NHL na ledě Anaheimu 31 střel, dovedl hokejisty New Jersey k vítězství 6:2 a připsal si výhru v pátém startu za sebou. Winnipeg zdolal Pittsburgh 4:1 i díky 22 zákrokům Davida Ritticha. U jediné branky poražených asistoval Jan Rutta. Edmonton zvítězil na ledě San Jose vysoko 7:1. Dva góly dal Connor McDavid, který má v této sezoně na kontě 37 tref a odskočil v tabulce střelců Davidu Pastrňákovi na rozdíl pěti branek.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trevor Zegras ve třetí třetině protlačil puk za záda Vítka Vaněčka hájícího branku Devils

Trevor Zegras ve třetí třetině protlačil puk za záda Vítka Vaněčka hájícího branku Devils | Foto: Ashley Landis | Zdroj: AP / ČTK

Hlavními strůjci výhry New Jersey byli Jack Hughes a Jesper Bratt, kteří vstřelili shodně po dvou gólech. Devils vedli po úvodní třetině 3:0 a ve 32. minutě 4:0.

Ve zbytku zápasu překonali Adam Henrique a Trevor Zegras Vaněčka střelami zblízka, kterými snížili na 1:4 a 2:5. Z vítězství se radoval i Ondřej Palát, který ale nebodoval ani ve čtvrtém utkání od návratu po zranění.

Rozhodujících devět minut

Rutta založil obranným zákrokem protiútok, ve kterém Kasperi Kapanen naservíroval puk před branku a Drew Connor zakončil akci nad Rittichovu vyrážečku.

Pittsburgh tím odpověděl v 17. minutě na úvodní gól zápasu, který vstřelil Blake Wheeler. Winnipeg rozhodl v rozmezí 38. až 47. minuty, během kterých se prosadil dvakrát Mark Scheifele a jednou Nikolaj Ehlers.

Demolice San Jose

Edmonton vedl ve 29. minutě 3:0 i díky dvěma gólům McDavida, který si v zápase připsal rovněž asistenci. Tři body nasbírali také Leon Draisaitl (1+2) a Ryan Nugent-Hopkins (1+2).

Oilers zvýšili své vedení až na 7:0, San Jose vstřelilo čestný úspěch až v 56. minutě, v níž připravil Oskar Lindblom o čisté konto Jacka Campbella. Na straně poražených byl Tomáš Hertl jedním ze čtyř hráčů, který se ve statistice +/- nedostal do záporných hodnot.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme