Kämpf pomohl svým prvním gólem v sezoně k výhře nad Vancouverem, střelecky se prosadil i Zacha

David Kämpf zpečetil v NHL svým prvním gólem sezony výhru hokejistů Toronta 5:2 nad Vancouverem. Za poražené asistoval u jedné branky Filip Hronek. Skóroval i Pavel Zacha a asistenci si připsal David Pastrňák, ale s Bostonem podlehli v Montrealu 2:3 v prodloužení.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Kämpf zpečetil v NHL svým prvním gólem sezony výhru hokejistů Toronta 5:2 nad Vancouverem

David Kämpf zpečetil v NHL svým prvním gólem sezony výhru hokejistů Toronta 5:2 nad Vancouverem | Zdroj: Reuters

Dominik Kubalík připravil jeden gól Ottawy, která porazila doma Calgary 4:1. Martin Nečas zaznamenal jednu asistenci u výhry Caroliny 4:0 na ledě Tampy Bay. Stejným výsledkem zdolal Pittsburgh doma Buffalo i díky asistenci Radima Zohorny.

Brankáři Dostál a Vladař neodvrátili porážku v NHL. Vaněček střídal po deseti minutách

Číst článek

Kämpf stanovil v 50. minutě konečný výsledek tečí a završil obrat Toronta, které po první třetině prohrávalo 1:2. O druhý gól Vancouveru, který dal v přesilové hře z dorážky Pius Suter, se zasloužil asistencí i Filip Hronek.

Český bek má na kontě už patnáct přihrávek, v této statistice patří k nejlepším v lize. K výhře domácích přispěl dvěma body Noah Gregor (1+1), který byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Zacha otevřel skóre tečí už po 36 sekundách hry a dlouho byl jediným střelcem zápasu. Bostonu ale nevyšel nástup do třetí třetiny. Montreal otočil ve 41. minutě stav utkání během 27 sekund trefami Nicka Suzukiho a Brendana Gallaghera.

O chvíli později si málem zapsal asistenci Jakub Lauko, ale rozhodčí odvolali po trenérské výzvě gól Oskara Steena na 2:2 kvůli nedovolenému bránění brankáři. Boston vyrovnal až v 53. minutě v přesilové hře zásluhou Pastrňáka, jehož pas z levého kruhu ke vzdálenější tyči se odrazil do branky od brusle Brada Marchanda. O výhře Montrealu rozhodl v prodloužení Kaiden Guhle.

Kubalík se zapisoval do statistik v této sezoně pouze jako střelec (4+0), ale proti Calgary ukázal, že umí góly i připravovat. Po přihrávce Drakea Bathersona zpoza branky mohl z mezikruží zakončovat, ale posunul puk napravo, odkud zvyšoval Rourke Chartier do prázné branky na 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme