Pastrňák dirigoval postup Bostonu, Bruins jsou ve finále NHL

Hokejisté Bostonu Bruins budou po šesti letech znovu bojovat o Stanley Cup. Carolinu porazili na jejím ledě 4:0 a stejným poměrem vyhráli i sérii. U všech gólů byli Češi, třemi body zazářil David Pastrňák.

Carolina Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Ještě není hotovo,“ napsal po zápase David Pastrňák na twitter. Bruins sice získali trofej pro vítěze Východní konference, v cestě za Stanley Cupem ale bude stát ještě jeden soupeř. Buď San Jose, nebo St. Louis. Ve finále NHL jsou Bruins po šesti letech, kdy prohráli s Chicagem.

San Jose porazilo ve třetím zápase St. Louis 5:4 v prodloužení a ujalo se vedení v semifinálové sérii NHL

Číst článek

Boston vyhrál všechny čtyři zápasy se skóre 17:5 a pomohl si v sérii sedmi góly v přesilových hrách. Právě v početní výhodě dal ve druhé třetině první dvě branky utkání. Nejdříve se prosadil Pastrňák, který se v rychlém protiútoku natlačil před obránce Calvina de Haana a usměrnil přihrávku Brada Marchanda do prázdné branky.

McElhinney byl bezmocný v 39. minutě u další kombinace Bostonu, ve které si Patrice Bergeron vyměnil kotouč s Pastrňákem a zblízka zvýšil na 2:0.

Oba si spolupráci zopakovali v 51. minutě u třetího gólu. Český útočník zachytil v útočném pásmus špatnou rozehrávku Jacoba Slavina a po jeho pasu střílel Bergeron z levého kruhu do odkryté branky. Při power play zpečetil v závěru postup Marchand, u jehož trefy asistoval Krejčí.

Brankář Tuukka Rask zlikvidoval všech 24 střel Caroliny a korunoval čistým kontem výborný výkon v sérii, ve které chytal s úspěšností 95,61 procenta.

V utkání nehrál kvůli zranění Zdeno Chára. Kapitán Bostonu ale nechyběl na ledě u týmového fota s trofejí za vítězství ve Východní konferenci. Z pověrčivosti se žádný z hráčů poháru nedotkl.


Finále Východní konference play off NHL - 4. zápas:
Carolina - Boston 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Branky: 39. a 51. Bergeron (na obě Pastrňák), 25. Pastrňák, 58. Marchand (Krejčí). Střely na branku: 24:23. Diváci: 19.041. Hvězdy zápasu: 1. Bergeron, 2. Pastrňák, 3. T. Rask (všichni Boston). Konečný stav série. 0:4.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme