Třinec znovu porazil Pardubice, Kometa vyhrála i druhý zápas ve Vítkovicích

Hokejisté Třince vyhráli i druhý zápas čtvrtfinálové sérii proti Pardubicím. Domácí zápas vyhráli především díky Jiřímu Polanskému, který dva góly dal a na třetí přihrál. Kometa vyhrála i druhý zápas ve Vítkovicích 3:2.

Třinec (Aktualizováno: 21:11 14. 3. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Polanský rozhodl o výhře Třince nad Pardubicemi

Jiří Polanský rozhodl o výhře Třince nad Pardubicemi | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 4:1

V první třetině bylo mnohem lepší pardubické Dynamo, jehož hráči se rychle vzpamatovali z první prohry po nájezdech, jenže Sýkora nedokázal překonat domácího brankáře Hrubce.

Čtvrtfinále play-off: Třinec udolal Pardubice v nájezdech, Brno přehrálo Vítkovice po prodloužení

Číst článek

Jiří Polanský nejdřív vypracoval šanci pro Martina Růžičku, ten ale puk nezvedl přes betony gólmana Kacetla, vedení tak musel Polanský zařídit 23 sekund před koncem první třetiny sám, když šikovně nastavil brusli nahození Krajíčka. Videorozhodčí potvrdil, že gól na 1:0 platí.

Podruhé se 36letý útočník prosadil po dvou minutách druhé třetiny a když ve 38. minutě připravil Adamskému gól na 3:0, bylo rozhodnuto.

Hrubce o čisté konto sice překonal deset minut před koncem Beran, ale Ciencala potvrdil gólem do prázdné branky výhru 4:1 a vedení v sérii 2:0. Čtvrtfinále se stěhuje do Pardubic, kde se bude hrát v sobotu a v neděli.  

HC Vítkovice Ridera - Kometa Brno 2:3

Kometa Brno vyhrála i druhý zápas ve Vítkovicích 3:2, tentokrát v základní hrací době. Do zápasu vstoupila lépe Ridera po ráně Jakuba Lva pod břevno. Na další góly se ale čekalo až do konce závěru druhé třetiny. Zápas dokonce musel být kvůli výtržnostem fanoušků přerušen.

Minuty před druhou přestávkou se lépe povedly obhájcům titulu. Marcel Haščák v přesilovce vystihl místo mezi Bartošákovými betony a vyrovnal, o 48 sekund později otočil skóre Radim Zohorna.

Když se ve 44. minutě prosadil i mladík Martin Nečes a zvýšil na 3:1 pro Kometu, zdálo se být rozhodnuto. Gólman Komety Čiliak navíc pokryl několik nebezpečných šancí. Nestačil až na zdánlivě neškodné nahození Martina Romana od červené čáry.

Svou chybu napravil Marek Čiliak v závěru. Ustál domácí tlak a pohlídal výhru 3:2. Dva dny na zklidnění přivítají oba týmy, zápas totiž skončil hromadnou potyčkou.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky: 20. Polanský, 22. Polanský (Dravecký, Svačina), 38. Adamský (Polanský), 60. Cienciala (Dravecký) - 50. M. Beran (Rolinek, Holland). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Blümel, Kis. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 5008. Stav série: 2:0.

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Lev (Dej, Hrbas), 56. Roman (Sloboda) - 35. Haščák (P. Holík), 36. R. Zohorna (M. Erat, Bartejs), 44. Nečas (Zaťovič, H. Zohorna). Rozhodčí: Hradil, Pražák - Tošenovjan, Zíka. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. Diváci: 8571. Stav série: 0:2.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme