Islanders zvládli sedmý zápas a zahrají si o finále, Philadelphia s Voráčkem končí

Hokejisté New Yorku Islanders porazili v rozhodujícím sedmém utkání 2. kolay play-off NHL Philadelphii 4:0 a postoupili mezi poslední čtyři týmy. Islanders se ve finále Východní konference, které hráli naposledy v roce 1993, střetnou s Tampou Bay. Druhou dvojici tvoří Vegas s Dallasem.

Toronto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Philadelphia, která vyhrála předchozí dva zápasy v prodloužení, mohla udeřit už v úvodní minutě. Střelu Jakuba Voráčka ale zastavila tyč. Český útočník byl v úvodním kole nejproduktivnějším hráčem týmu (4+3), ale v sérii s Islanders si připsal pouze jednu asistenci.

Play-off na Západě rozhodovaly sedmé zápasy. Finále konference si po bitvě zahraje Dallas, dál jde i Vegas

Číst článek

Úvodní dva góly Islanders vstřelili obránci. Scott Mayfield otevřel skóre v desáté minutě střelou z pravého kruhu a jeho první trefa v letošním play off byla i zadostiučiněním za minulý zápas, ve kterém zlomil v prodloužení hokejku a z následného přečíslení Philadelphia rozhodla.

O chvíli později zvýšil po hezké kombinaci Andy Green a v polovině zápasu se prosadil z brejku Brock Nelson. Flyers se odhodlali ke hře bez brankáře už 53. minutě a brzy stvrdil Anthony Beauvillier postup Islanders.

Tým z New Yorku v utkání výborně bránil, Thomas Greiss potřeboval ke svému prvnímu čistému kontu v play-off NHL pouhých šestnáct zásahů.

2. kolo play-off NHL:
Východní konference (Toronto) - 7. zápas:
Philadelphia - New York Islanders 0:4 (konečný stav série. 3:4)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme