Sparta udolala Třinec, v sedmnácté sérii nájezdů rozhodl Horák. Bod Jágra proti Pardubicím nestačil

Hokejisté Sparty zvítězili ve šlágru 28. kola extraligy na ledě mistrovského Třince 2:1 po nájezdech a vyhráli i ve třetím vzájemném utkání v sezoně. Nejdelší rozstřel sezony rozhodl až v sedmnácté sérii Roman Horák. V zápase Kladna proti Pardubicím nastoupil poprvé od dubnové baráže do soutěžního zápasu jednapadesátiletý Jaromír Jágr. V 25. minutě asistoval u prvního gólu Rytířů, porážce 3:4 ale na půdě vedoucího celku extraligy nezabránil.

Video Třinec (Aktualizováno: 21:17 20. 12. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Jaromír Jágr se na ledě v dresu Kladna objevil poprvé od dubnové baráže o extraligu. 20. prosince nastoupil proti Pardubicím

Hokejista Jaromír Jágr se na ledě v dresu Kladna objevil poprvé od dubnové baráže o extraligu. 20. prosince nastoupil proti Pardubicím | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Třinec měl v úvodní třetině ke gólu blíž, dvakrát jej dělily centimetry. Už v prvním střídání zastavila Smithovu střelu tyč. Stejně dopadl i jeho parťák z obrany Marinčin, jehož ránu od modré čáry lehce tečoval Kurovský. Na druhé straně si Kacetl poradil s Kousalovým zakončením v přečíslení dva na jednoho.

První gól zápasu padl až z nenápadné akce, kdy Konečný vystřelil od levého mantinelu a puk zapadl do sítě. Kacetl jen pokrčil rameny, protože mu pravděpodobně zaclonil výhled projíždějící spoluhráč. Vzápětí mohl z mezikruží vyrovnat Čacho, ale netrefil branku.

Sparta těsný náskok dlouho pozorně hlídala a po útočném faulu Růžičky vyslala na Kacetla několik nebezpečných střel. Na třineckého gólmana nevyzrál už při hře v pěti z úniku ani Horák a udeřilo na opačné straně. Znovu z nenápadné akce – Kundrátek z rohu kluziště nahazoval puk na branku a od Němečka skončil kotouč v síti. Kovář inkasoval po 153 minutách.

Utkání tak stejně jako v prvním duelu v Třinci dospělo až do nájezdů. Horák se prosadil v první sérii, ve třetí vyrovnal Voženílek. Domácí tým přiblížil k bonusovému bodu v devátém kole Haas a ve čtrnáctém Sikora. V situaci, kdy museli nájezd proměnit, aby zápas pokračoval, prokázali pevné nervy Kousal a Sobotka. Drama rozsekl až Horák, který nic nevymýšlel a nekompromisní střelou zakončil pod horní tyč.

Návrat Jágra

Ani premiérový start hvězdného útočníka Jaromíra Jágra v sezoně nepomohl hokejistům Kladna ukončit sérii porážek, Rytíři prohráli v 28. kole extraligy na ledě Pardubic 3:4 a neuspěli počtvrté za sebou. Středočeši dokázali i zásluhou asistence jedenapadesátiletého majitele klubu smazat ve druhé třetině tříbrankové manko, ale poté inkasovali rozhodující gól v oslabení. O výhře Dynama, které si upevnilo vedení v soutěži, rozhodl Matej Paulovič.

Zpočátku musel být ve střehu pardubický brankář Klouček, který zasahoval při šancích Procházky nebo Kusého. Aktivitu Dynama pak nevyužil Říčka, domácí se prosadili až během přesilovky v 17. minutě. Po 38 vteřinách skóroval z dorážky Kaut.

I podruhé byli Východočeši úspěšní v početní výhodě a na trestné lavici seděl i Jágr, kterého po deseti sekundách doplnil Strnad. Při hře pět na tři si jedenáctý gól v sezoně připsal Hyka.

Ve 24. minutě Dynamo vedlo už o tři góly, když Dvořákovu střelu šikovně tečoval Cienciala. Rytíři zanedlouho zareagovali a vstřelili dva góly během deseti sekund. U první situace byl Jágr, po jehož akci doklepl Strnad puk za Kloučka. Vzápětí si odražený puk našel Bláha a pohotovou střelou propálil brankáře Pardubic.

Za dalších jedenáct minut Kladno vyrovnalo. Tralmaks vyjel zpoza branky a našel zcela volného Hejdu, který mířil přesně. Kladno pak mělo početní výhodu, ale po nevydařené rozehrávce hostů se k puku dostal Paulovič a vrátil Dynamu vedení. Středočeši potom hráli půl minuty v pěti proti třem, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

I ve třetí třetině hráli hosté přesilovku a Pardubičtí museli být na pozoru. Už při hře pět na pět jel sám na Kloučka Procházka, ale gólman Dynama puk vyrazil. Na druhé straně střílel Radil a trefil tyčku. Sám před Brízgalou později nedotlačil puk do branky Kaut. V závěru hráli hosté bez brankáře, na vyrovnání už nedosáhli.

Výsledky 28. kola hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 47. Kalus (Lakatoš), 52. Fridrich (Raskob, Barinka). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 4293.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 58. Kundrátek (Čacho) - 37. Konečný (Němeček), rozhodující nájezd Horák. Rozhodčí: A. Jeřábek, Šír - Axman, Lederer. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4826.

Banes Motor České Budějovice - HC Olomouc 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Štencel (Harris, Kondelík), 19. Gulaš (M. Beránek, Harris), 51. Pýcha (M. Hanzl), 58. Kondelík (Hrachovina). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Frodl, Zíka. Vyloučení: 4:7, navíc Gulaši (Č. Budějovice) 5 minut a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6126.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 3:2 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 17. O. Procházka (Gríger, Jiskra), 20. Gríger (O. Procházka, Jiskra), 64. Jiskra (Redlich, Bartejs) - 16. J. Kos (Ďaloga, Vincour), 45. Flek. Rozhodčí: Ondráček, Jaroš - Gerát, Hnát. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3315.

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Tamáši (Okuliar, Pláněk), 40. Jergl (Tamáši, Okuliar) - 6. Rychlovský, 20. Melancon (A. Najman), 28. Flynn (Budík, Hawryluk), 31. Hawryluk (Flynn, A. Najman), 58. Knot (Filippi). Rozhodčí: Obadal, Stano - Lhotský, Ondráček. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 3805.

HC Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 4:3 (2:0, 2:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 17. M. Kaut, 19. Hyka (Sedlák, Čerešňák), 24. Cienciala (T. Dvořák, Kolář), 38. Paulovič - 25. Strnad (Jágr, Ticháček), 26. O. Bláha (Jarůšek), 37. Hejda (Tralmaks). Rozhodčí: Květoň, Šindel - Bohuněk, Špůr. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 8992.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 2:3 po sam. náj. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 28. O. Kaše, 60. O. Kaše (Kirk, Baránek) - 34. Matýs (Indrák), 40. Houdek (Pour), rozhodující nájezd Matýs. Rozhodčí: Hradil, Mrkva - J. Svoboda, Hynek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 4073.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme