Klok se Skleničkou si na mistrovství světa nezahrají. Kouč Jalonen nechce hráče, kteří mají smlouvu v KHL

Česká hokejová reprezentace nepojede na světový šampionát v nejsilnějším možném složení. Tradičně se někteří hráči omluví z rodinných nebo zdravotních důvodů, letos ale zasáhne národní tým citelná ztráta v obraně. Kvůli angažmá v ruské KHL totiž nesmějí startovat dva elitní obránci Lukáš Klok a David Sklenička.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Sklenička si na letošním mistrovství světa nezahraje

David Sklenička si na letošním mistrovství světa nezahraje | Foto: Vlastimil Vacek / Právo | Zdroj: Profimedia

David Sklenička patřil k oporám národního týmu na minulém světovém šampionátu, kde pomohl vybojovat bronzové medaile. Lukáše Kloka na mistrovství světa do Finska tehdy nepustilo zranění, které ho vyřadilo v závěru přípravy.

I letos by se trenéru Jalonenovi náramně hodili. Při neúčasti Filipa Hronka, Jana Rutty nebo Radima Šimka z NHL by oba hráli v týmu významnou roli a to i ve speciálních formacích. Jenže se rozhodli pro příští sezonu podepsat smlouvu s týmy z ruské KHL.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra českých hokejistů Kari Jalonena, proč na světový šampionát nenominuje Kloka a Skleničku

Je to jejich rozhodnutí a my jsme jako federace hodně rázní. Jakmile někdo z hráčů odejde do Ruska, nezáleží na tom, jak dobří to jsou hokejisté. V takovém případě jsme přísní, potvrzuje trenér Kari Jalonen již dlouho známý postoj hokejového svazu.

Hráči, kteří hrají v Rusku nesmí reprezentovat. Nic na tomhle postoji nezmění ani fakt, že národní tým má aktuálně extrémní nedostatek hráčů do obrany.

Úplně nevím, v jaké situaci po sezoně jsou. S klukama jsem nemluvil a my to bereme, jak to je. Jsou to kvalitní hráči, ale budeme si muset poradit bez nich,“ říká obránce Michal Kempný.

Světový šampionát začnou Češi 12. května zápasem se Slovenskem.

Petr Kadeřábek, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme