Utkání s Hradcem bylo posledním. V extraligových Vítkovicích končí trenér Holaň, tým přebírají asistenti

Hlavní kouč Miloš Holaň končí na střídačce hokejistů Vítkovic, kteří jsou po první čtvrtině základní části extraligy předposlední. Po jednání s majitelem klubu Alešem Pavlíkem se rozhodl rezignovat a opouští lavičku druhého týmu dlouhodobé části z minulého ročníku po téměř třech letech.

Ostrava (Aktualizováno: 17:25 23. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér hokejistů Vítkovic v šestém zápase čtvrtfinále extraligy proti brněnské Kometě

Trenér Miloš Holaň skončil na lavičce hokejových Vítkovic (ilustrační foto) | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

Mužstvo povede duo dosavadních asistentů Pavel Trnka a Roman Šimíček, kteří se na lavičku postavili před dvěma týdny místo Radka Philippa. Klub o tom informoval na svém webu.

Vítkovice dvakrát za sebou nebodovaly. V pátek prohrály v Litvínově 3:6 a v neděli v repríze neúspěšného semifinále z minulé sezony v Hradci Králové 0:2. Z třinácti zápasů v ročníku vyhrály jen čtyři a mají na kontě 13 bodů. Před poslední Mladou Boleslaví mají dvoubodový náskok a ztrácejí bod na dvanácté Kladno, které má ještě zápas k dobru. Vítkovice se už ve středu představí v předehrávce 31. kola na ledě lídra Pardubic.

„Tato schůzka se konala v naprosto korektním a profesionálním duchu. Sedli jsme si Milošem Holaněm, rozebrali jsme celou situaci A-týmu ze všech různých úhlů a shodli jsme se na tom, že je potřeba udělat opatření, která budou směřovat jednoznačně k nastartování výkonů a především výsledků našeho vítkovického mužstva. Sám Miloš Holaň přišel s návrhem, že by přenechal svůj post hlavního trenéra,“ uvedl Pavlík.

„Vzájemně jsme se dohodli, že se vydáme touto cestou, a já jsem rád a oceňuji, že ve chvíli, kdy celý vítkovický hokej prochází krizí, jdou osobní ambice stranou a každý je ochotný přinést oběti, aby se znovu začalo dařit a Vítkovice se vrátily tam, kam dle mého, a nejen mého názoru mají patřit a patří,“ podotkl Pavlík.

Holaň převzal Vítkovice v prosinci 2020 místo odvolaného Mojmíra Trličíka. Dvakrát skončil s Ostravany po základní části osmý a naposledy druhý se 102 body, což byl klubový rekord.

Před dvěma roky pod ním Vítkovice vypadly v předkole play-off Kometou Brno po porážce 2:3 na zápasy, loni skončily ve čtvrtfinále po vyřazení ve čtyřech zápasech s mistrovským Třincem a letos ztroskotaly v semifinále po sedmizápasové bitvě s Hradcem Králové. Dostaly se do Ligy mistrů, ve které vyhrály čtyři ze šesti zápasů a v osmifinále je čeká Pelicans Lahti.

Hradecký Bartošák v repríze jarního semifinále vynuloval Vítkovice. Olomouc ukončila sérii Litvínova

Číst článek

„Nebylo to pro mě jednoduché rozhodnutí, ale díky opravdu nadstandardnímu vztahu s majitelem klubu Alešem Pavlíkem jsem se po dlouhém jednání a probírání situace, ve které se teď mužstvo nachází, rozhodl pro odstoupení z funkce. Na Vítkovicích mi vždy záleželo a záleží, ale došel jsem k názoru, že je potřeba toto rozhodnuti udělat. Vítkovice budou navždy klub mého srdce a třeba se někdy v budoucnu naše cesty opět spojí. Přeji Vítkovicím hodně štěstí,“ prohlásil Holaň.

Vítkovice jsou druhým týmem, který v této sezoně mění hlavního kouče. Před měsícem skončil Patrik Martinec v Kometě Brno a po jeho rezignaci převzal tým asistent Jaroslav Modrý.

„S Milošem Holaněm jsme si podali ruce a rozešli se v maximálně dobrém. Já osobně mu děkuji za ty tři roky, během kterých mužstvo zvedl a posunul až téměř k našemu vysněnému cíli. Speciálně děkuji jemu i jeho kolegovi Radku Philippovi za rekordní a úspěšnou minulou sezonu, která se zapsala do klubové historie,“ uvedl Pavlík.

Trnka se před dvěma týdny přesunul na lavičku prvního týmu z pozice hlavního kouče juniorky Vítkovic a Šimíček je zároveň sportovním ředitelem.

„Bohužel takový je hokej a někdy je potřeba udělat i taková rozhodnutí, k jakému jsme společně s Milošem Holaněm dospěli. V mých očích je ale nadále hrdým Vítkovičákem, a proto bylo i mým přáním, abychom se rozešli maximálně korektně a jen v dobrém, abychom třeba někdy v budoucnu mohli zase společně spojit síly s cílem dobývat úspěchy pro vítkovický hokej. Miloši Holaňovi za sebe i za klub děkuji a přeji mu hodně štěstí do další kariéry,“ dodal Pavlík.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme