V Kubalíkových stopách. Chlapík po sezoně zamíří ze Sparty do Švýcarska, cílem je návrat do NHL

Hokejista Filip Chlapík by rád napodobil cestu, kterou šel před pár lety Dominik Kubalík. I proto se útočník Sparty upsal týmu Ambri-Piotta. Aktuálně nejproduktivnější hokejista extraligy a zároveň i její nejlepší střelec tak po sezoně zamíří do Švýcarska.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chlapík

Filip Chlapík | Zdroj: Profimedia

Filip Chlapík strávil v zámoří v dresu Ottawy čtyři roky. Přestupem do Švýcarska chce pokračovat v cestě za návratem do NHL.

Přehrát

00:00 / 00:00

Filip Chlapík po sezoně opustí Spartu. Více v příspěvku Tomáše Petra

„Dávalo mi to smysl z osobního i hokejového hlediska. Líbila se mi cesta Dominika Kubalíka, kterého si ze Švýcarska vytáhli zpátky do NHL. Můj cíl je se vrátit, pořád jsem docela mladý,“ vysvětlil čtyřiadvacetiletý Chlapík, proč zvolil právě švýcarský klub Ambri-Piotta, kde podepsal dvouletou smlouvu.

Právě přes něj se do NHL dostal před několika lety bývalý plzeňský útočník Dominik Kubalík. Spartu opustí Chlapík až po konci sezony a úplně si nepřál, aby se o jeho přestupu vědělo už teď.

„Pořád mám smlouvu tady a chci odvádět maximum. Už jsem to věděl delší dobu, ale není ideální, že už je to veřejné, za mě je to trochu zvláštní. Ale pořád hraju za Spartu, nijak se mi neulevilo, jsem na sebe dost přísný,“ ujistil.

Chlapík, s 42 body aktuálně nejproduktivnější hráč extraligy a zároveň s 20 góly i nejlepší střelec soutěže, měl i jiné nabídky. Švýcarský tým Ambri-Piotta zvolil také kvůli rodině.

„Teď jsou asi třetí od konce, ale zůstane jim pět hráčů a od další sezony budou mít kompletně nový tým. Navíc čekáme miminko a život ve Švýcarsku je hezký,“ tvrdí Chlapík, který už na dálku pozdravil švýcarské fanoušky.

Dres nového klubu oblékne poprvé až ve druhé polovině roku. Ještě předtím ho čeká boj o místo v nominaci české reprezentace na olympijské hry v Pekingu.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme