Jdeme udělat zázrak, burcuje českobudějovický Pech. V semifinále extraligy ho čeká Sparta

Hokejisté Motoru České Budějovice se v semifinále extraligy představí v neděli ve 14.30 na ledě pražské Sparty. Mezi nejsilnější příběhy, které série přinese, patří souboj útočníka Lukáše Pecha s klubem, ve kterém hrával.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Pech

Lukáš Pech | Zdroj: Profimedia

V českobudějovickém dresu přijede do Prahy, kde se postaví s Motorem proti Spartě. Pech přišel do Sparty v sezoně 2013/ 2014, po osmi sezonách se přestěhoval na jih Čech. Teď odehraje sérii, ve které ho budou velmi intenzivně sledovat fanoušci Sparty i Motoru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, s jakými ambicemi půjde do semifinále extraligy útočník Českých Budějovic Lukáš Pech

Motor byl v semifinále extraligy před 14 roky. V tehdejším týmu byl třeba Milan Gulaš, který je hvězdou Českých Budějovic právě letos.

A jihočeský klub trénoval Josef Jandač, který teď kormidluje pražskou Spartu. A speciální motivaci bude mít i Roman Horák. Tatínek útočníka Sparty dodnes patří v Českých Budějovicích k uznávaným hokejovým legendám.

Zpátky ale k Lukáši Pechovi. Kdyby mu někdo 28. dubna roku 2021, to je den, kdy odešel ze Sparty a přijal nabídku Českých Budějovic, někdo řekl, že bude s Motorem v semifinále, nevěřil by mu. Ale osmatřicetiletý stále velmi hbitý hokejista na prognózy nikdy moc nedá.

„Nikdy nevíte, jaký to bude, já jsem chtěl být někde vejš. Nám nahrávalo, že o nás se moc nemluví,“ pojmenoval jeden důvod, proč České Budějovice pokračují v boji o medaile, zatímco Pardubice mají po sezoně.

Minulost neřeší

V kariéře Pech prožil krásné roky v Karlových Varech, dobré sezony prožil v dresu Sparty, teď žije přítomností. Tedy bojuje za českobudějovický Motor.

„Jsem rád, že mi trenéři důvěřují a dávají mi tolik prostoru. Snažím se jim odvděčit a jsem rád, že jsem tady a můžu tady hrát hokej. Mám tu klid a trenéři mi dávají strašně prostoru, chtěl bych jim tímto poděkovat, a to i spoluhráčům,“ pochvaluje si 167 centimetrů vysoký hokejista.

Téměř by se zdálo, když Lukáše Pecha posloucháte pozorně, že už je spokojený s tím, co se mu na jihu Čech povedlo.

„Kdo mě zná, tak ví, že žádné uspokojení nehrozí. My jdeme dál s čistou hlavou, od nás se nic nečeká. Chceme ale vyhrát,“ ví moc dobře Lukáš Pech, že v semifinálové sérii, která začne v neděli v Praze, bude Sparta velkým favoritem.

„My to bereme, ale jdeme bojovat a vyhrávat. Jdeme udělat zázrak,“ dodal Pech.

Radiožurnál Sport nabídne informace z nedělního utkání Sparta – České Budějovice, které začne v neděli ve 14.30 v živých vstupech. Stejně tak zprávy ze druhého semifinále Třinec – Mladá Boleslav, které začíná také v neděli v 15 hodin.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme