Pastrňák zničil hattrickem Philadelphii a jako druhý Čech v historii dosáhl na metu 60 gólů v sezoně

David Pastrňák třetím hattrickem v ročníku řídil výhru Bostonu nad Philadelphií a jako druhý Čech v historii v NHL vstřelil 60 gólů za sezonu. Boston i díky jeho příspěvku zvládl 63. zápas v aktuálním ročníku a překonal ligový rekord v počtu výher. Gólem a asistencí se na rekordním vítězství podílel Pavel Zacha.

New York (Aktualizováno: 9:09 10. 4. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: Reuters

Pastrňák svůj patnáctý hattrick v základní části NHL zkompletoval v úvodu třetí třetiny, kdy si v přečíslení dva na jednoho vyměnil puk s Tylerem Bertuzzim a trefil se mezi nohy gólmana Felixe Sandströma.

Dva zápasy před startem play off Pastrňák ztrácí čtyři trefy na nejlepšího střelce aktuálního ročníku Connora McDavida.

O dva góly méně českému kanonýrovi chybí k vyrovnání národního rekordu v počtu vstřelených branek za sezonu. Jaromír Jágr jich v ročníku 1995/1996 dal 62.

Mezi elitou

Havířovský rodák svým třetím zásahem v zápase dosáhl na metu 300 gólů v NHL a připojil se k sedmičce českých střelců, kteří to dokázali před ním. V čele statistiky je se 766 trefami nedostižný Jágr. Nejblíže Pastrňákovi je Petr Nedvěd, jenž v NHL nastřílel 310 branek.

„Opravdu si to užívám. Je zábavné hrát s hráči, kteří se tady sešli. Jsem rád, že se mi povedlo dát góly při rekordní výhře,“ řekl Pastrňák, který Jágra vyrovnal v počtu hattricků.

Pastrňák k hattricku v závěru zápasu přidal asistenci u Zachovy branky. Bývalý hráč New Jersey si tři minuty před koncem základní hrací doby našel místo mezi kruhy a uklidil Pastrňákovu nabídku za gólmana Sandströma.

V zápase se prosadil i obránce Jakub Zbořil. Šestadvacetiletý bek Pastrňákovi připravil branku na 2:1 a zaznamenal čtvrtý bod v sezoně. Jakub Lauko a Tomáš Nosek nebodovali.

Výsledky NHL:

Anaheim - Colorado 4:5 v prodl., Philadelphia - Boston 3:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme