David Cienciala nasbíral v jednom zápase sedm asistencí. 'Sám to nechápu,' říká třinecký útočník

Když hokejista Vsetína Tomáš Sršeň nasbíral v jediném zápase play-off sedm bodů, byl Davidu Ciencialovi teprve rok. Teď, o 21 let později, dokázal to samé i on - v dresu Třince přihrál na sedm gólů v rozhodujícím čtvrtfinálovém duelu proti Pardubicím.

Třinec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník David Cienciala z Třince.

Útočník David Cienciala z Třince. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Přihrát na sedm gólů v jediném zápase je mimořádný výkon -  v české extralize se to až do neděle nepovedlo nikomu a ve slavné NHL to dokázali jen dva hráči. Billy Taylor z Detroitu v roce 1947 a v 80. letech hned třikrát Wayne Gretzky.

„Smáli jsme se mu, že bude jako Wayne Gretzky a že bude mít rekord na wikipedii. Bude to mít asi taky pěkně drahé,“ připomněl právě výkon nejlepšího hráče hokejové historie Ondřej Kovařčík, který se po přihrávkách Ciencialy trefil hned třikrát a stejně jako jeho spoluhráč bude muset přispět do klubové kasičky.

Hokejisté Třince postupují do semifinále play-off, v sedmém zápase rozdrtili Pardubice

Číst článek

V samostatné české extralize je dvaadvacetiletý třinecký útočník pátým hráčem, který zaznamenal sedm bodů v jednom duelu. V play-off to před ním dokázal vsetínský Tomáš Sršeň - před 21 lety dal shodou okolností také Pardubicím pět gólů a na další dva přihrál.

„Sám to nechápu, jak to tam napadalo. Já jsem to zažil naposledy snad někdy v šesté nebo sedmé třídě a ještě mi to nedochází,“ vyprávěl po zápase ještě překvapený David Cienciala.

Sedm bodů v jednom utkání zvládl nasbírat i nejslavnější český hokejista Jaromír Jágr. Na konci roku 1999 za Pittsburgh a o tři roky později v dresu Washingtonu tři góly dal a na další čtyři přihrál. Vůbec nejvíc bodů v historii NHL - deset - si připsal tehdejší kapitán Toronta Darryl Sittler, který v roce 1976 proti Bostonu šestkrát skóroval a na další čtyři góly nahrál.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme