'Víme, jak těžké je La Ligu vyhrát,' říká Zidenine Zidane. Teď chce obhájit vítězství v Lize mistrů

Zinedine Zidane už ve španělské lize titul vyhrál, ale před 14 lety jako hráč Realu Madrid. Nyní s tím samým týmem slaví titul už jako trenér. To nejtěžšího ho v tomto fotbalovém ročníku ještě čeká. Pokusí se obhájit s madridským celkem loňské vítězství v Lize mistrů.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost po vítězství v La Lize

Radost po vítězství v La Lize | Zdroj: Reuters

Oslavy madridského tituly propukly na plno už na hřišti Málagy, kde Real v posledním kole nejvyšší španělské soutěže vyhrál 2:0. Bujaré veselí pak pokračovalo na ránem v ulicích španělského hlavního města, kudy projížděl otevřený autobus s novými mistry.

Ovace si užíval také trenér Madridských, Zinedine Zidane, který klub trénuje od ledna minulého roku. Jako hráč titul ve španělské lize získal před 14 lety. Teď si znovu mohl užít mistrovské oslavy, tentokrát už v roli trenéra.

„Moc dobře víme, jak těžké je La Ligu vyhrát. Je to 38 zápasů proti velmi kvalitním soupeřům. Navíc hrajete soutěž každý týden, někdy i častěji. Do toho Liga mistrů. Je toho opravdu hodně. Myslím, že jsme udělali velký kus práce a hráči byli skvělí každý den," komentuje komplikace pro Radiožurnál Zidane.

Trenéra, který má jako hráč tituly z mistrovství světa i Evropy, teď čeká další velká výzva. Pokusí se s Realem obhájit titul v Lize mistrů, což se ještě žádnému celku od roku 1992 nepovedlo.

„Vyhrát La Ligu je podle mě o něco těžší než Ligu mistrů. Myslím totiž, že základním cílem pro každého hráče je vítězství v národní lize. Pak až přemýšlíte nad tím, že můžete uspět mezi nejlepšími celky v Evropě. Skvělé jsou ale obě soutěže a titul v každé z nich je velmi prestižní," porovnává soutěže madridský kouč.

Pokusit se obhájit trofej pro vítěze Ligy mistrů přijde už 3. června na stadionu ve velšském Cardiffu, kde bude hrát ve finále proti Juventusu Turín.

Jakub Marek, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme