Sparta vstoupí do jarní části Fortuna ligy. Na české trávníky vyběhne i norský reprezentant Solbakken

Poprvé v tomto roce se v sobotu v Česku bude hrát fotbalová liga. Úvodní zápas jarní fáze soutěže čeká i vedoucí tým tabulky - pražskou Spartu.

Video Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markus Solbakken

Spartu v zimním přestupovém období posílil norský záložník Markus Solbakken | Foto: Vlastimil Vacek, Právo | Zdroj: Profimedia

Po zhruba dvouměsíční pauze v sobotu fanoušci v Česku znovu vyrazí na fotbalovou ligu. Hrát se bude hned pět zápasů a vstup do jarní části sezony čeká i Spartu. Lídr tabulky v 15 hodin nastoupí v Karviné, kde bude chtít potvrdit formu z přípravy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Veljka Birmančeviče, Tomáše Rosického a Vladimíra Šmicera před startem jarní části

Pražané byli v zimních přípravných duelech stoprocentní. Kromě posledního švédského mistra Malmö porazili i úřadující šampióny z Dánska a Norska a taky maďarský Puskás. Ve čtyřech utkáních navíc Sparta dostala jediný gól.

„Myslím, že jsme připraveni víc než dobře. Čekají nás zápasy nejen v Lize, ale i v Domácím poháru a Evropské lize. Celkem tedy odehrajeme dost utkání. Věřím, že druhou část sezóny zahájíme vítězně,“ řekl v rozhovoru pro klubovou televizi sparťanský křídelník Veljko Birmančevič.

Sparťanské posily

Letenští v zimě udrželi všechny opory a už tak kvalitní kádr navíc ještě rozšířili. Kromě albánského útočníka Indrita Tuciho tým posílil i norský reprezentační záložník Markus Solbakken.

„Myslíme si, že to je hráč, který nám dobře sedí do našeho herního systému. Jakmile má před sebou volný prostor, tak do něj z balonem vyjíždí. Je to něco, co nám ten kluk přinese, a trenér má další varianty, jak tu naši zálohu postavit,“ myslí si sportovní ředitel Letenských Tomáš Rosický.

Netají se tím, že jasným cílem klubu je obhajoba titulu. Aktuálně Sparta vede ligu o pět bodů před Slavií, rival z Edenu má ale jeden zápas k dobru.

„Oba týmy se ještě potkají minimálně dvakrát v lize, jednou dokonce i v poháru, takže pořád je to všechno otevřené. Vzhledem k tomu, že ani jeden z týmů neoslabil, spíš se snažili posílit, nás čeká velká jízda. Myslím, že to bude hodně těsný,“ říká vicemistr Evropy z roku 96 a vítěz Ligy mistrů Vladimír Šmicer. 

O všech zápasech fotbalové ligy v sobotu odpoledne na Radiožurnálu Sport uslyšíte v pořadu S mikrofonem za sportem.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme