USA 0:1 Česko

Plzeň postoupila do Evropské ligy. V Larnace udržela remízu 0:0

Fotbalisté Viktorie Plzeň postoupili do hlavní části Evropské ligy. V kyperské Larnace udrželi remízu 0:0, která jim v součtu s domácí výhrou 3:1 zajistila účast v prestižní soutěži. Hlavní hvězdou českých vicemistrů byl gólman Aleš Hruška.

Larnaka/Kypr (Aktualizováno: 19:55 24. 8. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Bakoš nastupuje na hrotu Viktorie Plzeň

Marek Bakoš nastupuje na hrotu Viktorie Plzeň | Zdroj: Reuters

Domácí se tlačí za gólem, který by dvojutkání zdramatizoval, Plzeň ale držel brankář Hruška. V prvním poločase musel zkušený gólman vytáhnout dva důležité zákroky. Po dvaceti minutách vytáhl hlavičku Mojsova, o chvíli později i střelu Floriana. 

Po 45 minutách tak platil v Larnace stav 0:0, který českému týmu vyhovoval, zajišťoval totiž postup do hlavní fáze Evropské ligy. 

Na hrotu útoku Plzně znovu nastupuje Marek Bakoš, v záloze zase místo Pilaře nastoupil Čermák. Hlavním hrdinou českých vicemistrů ale zůstával gólman Hruška a jeho branková konstrukce. 

V 58. minutě se zapotil po chybě Koláře. Florian na něj postupoval z úhlu sám a mířil mezi nohy, brankář ale "jesličky" nepřipustil. Největší šance měl kyperský tým deset minut před koncem. Hevel napřáhl z pětadvaceti metrů a jeho rána se zastavila až o tyč.

Remíza 0:0 v součtu s domácí výhrou 3:1 zajišťuje Plzni postup do skupinové fáze Evropské ligy, své soupeře se dozví během pátečního losu. Český fotbal bude mít v podzimní pohárové Evropě tři zástupce, vedle Viktorie ještě Slavii a Zlín. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme