Horváth znovu usedl na trenérskou lavičku, povede třetiligové Domažlice. Angažmá glosoval fotkou

Bývalý fotbalový reprezentant Pavel Horváth se stal novým trenérem třetiligových Domažlic, které už krátce vedl v létě 2015. Klub to oznámil na pondělní tiskové konferenci. Osmačtyřicetiletý někdejší záložník naposledy působil jako asistent Michala Bílka v Plzni.

Domažlice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Horváth

Pavel Horváth | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Horváth bude mít za cíl dostat mužstvo do druhé ligy. Domažlice v minulé sezoně vyhrály svoji skupinu ČFL, v červnové baráži o postup do druhé ligy ale nestačily na Žižkov.

„Tahle výzva se musí přijmout. Na tribuně tady visí transparent ‚Jiskra na to má‘. Zkusíme to podpořit na hřišti. Slibuji, že pro to udělám všechno. Samozřejmě je to fotbal, stát se může cokoliv, ale porveme se o to,“ uvedl Horváth.

Na sociálních sítích pak přidal svoji fotografii s popiskem: „Když si uvědomíš, že máš zase hlavní odpovědnost za výsledky.“

Když si uvědomíš, že máš zase hlavní odpovědnost za výsledky 😶

13:36 – 27. 06. 2023

6 620

Úspěšná léta v Plzni

Nejúspěšnější období hráčské kariéry prožil v Plzni, s níž získal tři tituly a dvakrát se s ní představil i ve skupině elitní Ligy mistrů. Další dva tituly vybojoval předtím v dresu pražské Sparty. Hrál také za Slavii, Jablonec, Sporting Lisabon, Galatasaray Istanbul a japonské Kóbe.

Horváth se po ukončení hráčské kariéry v roce 2015 krátce ujal Domažlic, poté působil jako asistent trenéra v Plzni a následně trénoval ve druhé lize Sokolov a třetiligovou rezervu Plzně.

V nejvyšší soutěži vedl rok Příbram. V květnu 2021 se vrátil do Plzně jako Bílkův asistent, v sezoně 2021/22 spolu dovedli Viktorii k titulu a v dalším ročníku k účasti v hlavní fázi Ligy mistrů. Po minulé sezoně mu spolu s Bílkem vypršela v západočeském klubu smlouva.

Záznam z tiskové konference Jiskry Domažlice:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme