‚Nikdo si nezaslouží, aby byl napadán.‘ Messi podpořil kluby bojkotující sociální sítě kvůli rasismu

Argentinský fotbalista Lionel Messi vyzval na svých účtech na sociálních sítích k boji proti šikaně a urážkám v online prostoru. Kanonýr Barcelony, jehož profily sleduje 200 milionů fanoušků, tak podpořil anglické fotbalové kluby, federace FIFA a UEFA i zástupce řady dalších sportovních organizací, kteří se zapojily do čtyřdenního bojkotu sociálních sítí na protest proti online diskriminaci a rasismu.

Barcelona Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi.

Lionel Messi. | Foto: Albert Gea | Zdroj: Reuters

Messi se rozhodl místo mlčení využít instagram ke zveřejnění výzvy. Své followery požádal, aby „dbali na význam každého člověka, který je za každým profilem, abychom si všichni uvědomili, že za každým účtem je člověk z masa a krve, který se směje, pláče, užívá si života i trpí“.

Anglické fotbalové kluby bojkotují sociální sítě, kvůli rasismu vypnou na tři dny všechny účty

Číst článek

Poděkoval rovněž lidem v britském fotbale za myšlenku na tuto kampaň a vyzval zástupce Fracebooku, Twitteru a dalších platforem, aby pro řešení problému začali dělat víc.

„Nikdo si nezaslouží, aby byl napadán. Vidíme a zažíváme urážky, které se neustále rozrůstají a ještě zhoršují na sociálních sítích a nikdo nedělá nic pro to, aby to zastavil. Musíme tento nepřátelský přístup odsoudit a požadovat, aby společnosti, které provozují tyto sítě, začali jednat,“ uvedl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme