Z letadla rovnou do rukou policie. Bývalý šéf španělského fotbalu zadržen na letišti v Madridu

Bývalého předsedu španělského fotbalového svazu Luise Rubialese zadržela po příletu do Madridu policie. Důvodem je vyšetřování podezření z korupce při pořádání národního Superpoháru v Saúdské Arábii. Uvedla to agentura AP.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luis Rubiales

Luis Rubiales | Zdroj: Profimedia

Šestačtyřicetiletý Rubiales byl zadržen bezprostředně poté, co se vrátil z Dominikánské republiky, kde mimo jiné pracuje pro tamní baseballový svaz. Přímo na letišti ho vyslechla policie. Další předvolání ho čekají v nejbližších dnech.

‚Vše je v rukou spravedlnosti.‘ Fotbalistka Hermosová svědčila u soudu kvůli polibku při udělování medailí

Číst článek

Policie začala prošetřovat možnou korupci spojenou se španělským Superpohárem, za jehož změnou v roce 2020 stál právě Rubiales.

Tradiční jednozápasový formát nahradil miniturnaj pro čtyři celky hraný v Saúdské Arábii, jehož každý ročník měl svazu vynést 40 milionů eur (přes miliardu korun).

Důvodem k zahájení vyšetřování byly nejasnosti kolem milionových provizí. Policii na to upozornil odposlech telefonického rozhovoru Rubialese s bývalým španělským reprezentantem Gerardem Piquém, jehož společnost Kosmos se na dohodě se Saúdskou Arábií podílela.

Rubiales jakékoliv provinění odmítl. „Nevím, co k tomu řekne soud. A ani nevím, co policie vyšetřuje. Ale všechny peníze na mém bankovním účtě jsou výsledkem mojí práce a spoření,“ řekl televizní stanici La Sexta.

V čele svazu Rubiales skončil loni v září kvůli tomu, že po vítězství Španělek ve finále mistrovství světa bez svolení políbil útočnici Jenni Hermosovou. Od mezinárodní federace FIFA za to dostal tříletý zákaz působení ve fotbale a prokuratura pro něj za sexuální napadení a nátlak požaduje 2,5 roku vězení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme