Slavia hlásí první posilu. Z Jablonce přichází slovenský kanonýr Schranz, na sever Čech míří Zelený

První letní posilou fotbalistů pražské Slavie je útočník Ivan Schranz z Jablonce. Sedmadvacetiletý slovenský reprezentant podepsal s ligovým mistrem smlouvu do června 2024. Kmenovým hráčem Severočechů se naopak stal obránce Jaroslav Zelený, který už v Jablonci z Edenu hostoval. Severočeši získali ze Slavie i křídelníka Tomáše Malínského, jeho roční hostování se po skončení automaticky změní v přestup.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Schranz má za sebou po loňském příchodu do Jablonce z Českých Budějovic velmi povedenou sezonu. Dlouho usiloval o pomyslnou korunu pro nejlepšího střelce ligového ročníku, nakonec vinou zranění v posledních kolech zůstal na 13 brankách.

Sparta si před novou sezonou pojistila jednu z opor, z Fiorentiny vykoupila obránce Hancka

Číst článek

Slovenský útočník, který se dostal do nominace na nadcházející Euro, v minulosti hrával českou nejvyšší soutěž také za Duklu Praha. V české lize má na kontě 98 startů a 30 branek. Za reprezentační A-tým zasáhl do osmi utkání a připsal si jeden gól.

„Ivan patří k nejlepším hráčům uplynulého ligového ročníku, navíc se v Česku prosazuje už delší dobu. Je to prověřený hráč s výborným charakterem, který dokáže v útočné fázi zahrát na více postech. Věříme, že pro Slavii bude vhodnou posilou,“ uvedl pro klubový web slávistický sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Slavia je top klub, jeden z nejlepších v Evropě. Když o mě projevila zájem, neměl jsem důvod váhat. Pokusím se dát do svých výkonů maximum a pomoci mužstvu tak, jak jen budu umět. Udělám pro to všechno, chci získávat trofeje,“ dodal Schranz.

Zelený a Malínský do Jablonce

V rámci dohody mezi kluby opačným směrem definitivně zamířil Zelený, který už v minulé sezoně v Jablonci úspěšně hostoval. Se Severočechy podepsal tříletou smlouvu. Osmadvacetiletý defenzivní univerzál dříve hrával na kraji obrany, jablonecký trenér Petr Rada ho však přesunul na pozici stopera, kde jeho svěřenec patřil k nejlepším v lize.

Jablonec si pojistil trenéra Radu. Úspěšný kouč povede Severočechy i v následující sezoně

Číst článek

Zelený v uplynulé ligové sezoně zasáhl do 32 z 34 kol a třikrát skóroval. Jablonci pomohl ke konečnému třetímu místu v tabulce, které znamenalo účast v kvalifikaci Evropské ligy. V lize má na kontě 170 utkání, ve kterých dal devět branek. Jeden zápas odehrál za českou reprezentaci.

„Minulá sezona vyšla podle mě nad očekávání a třetí místo je pro Jablonec výborný výsledek. I z osobního hlediska jsem za sezonu rád, protože se mi povedlo pravidelně nastupovat a podílet se na konečném umístění. Na příští sezonu v dresu Jablonce se samozřejmě těším, protože se bude bojovat o účast v evropských pohárech,“ uvedl pro klubový web Zelený.

Malínský na jaře hostoval v Mladé Boleslavi. V krátké době si vyzkouší angažmá i v druhém podještědském klubu, před loňským příchodem do Slavie hrával za Liberec.

„Doufám, že se v Jablonci znovu nastartuji. Myslím, že v Mladé Boleslavi jsem měl začátek povedený, ale pak se něco stalo a moc jsem nenaskakoval. Postupně se do toho musím dostat a doufám, že na Střelnici to bude úspěšné a kvalifikujeme se do základní skupiny některého z evropských pohárů,“ uvedl Malínský.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme