Kanga ve Spartě definitivně končí. Rosický popsal důvody, proč se klub s hráčem nedohodl

Sága gabonského záložníka Guélora Kangy v dresu pražské Sparty končí. Devětadvacetiletý fotbalista s letenským velkoklubem novou smlouvu nepodepsal a po dvou a půl letech se vrací do Crvené zvezdy Bělehrad. Sparta o tom informovala na svých oficiálních stránkách, kde navíc sportovní ředitel Tomáš Rosický objasnil, jak probíhala vyjednávání.

Praha (Aktualizováno: 15:48 31. 7. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Sparty Praga Guelor Kanga

Fotbalista Sparty Praga Guelor Kanga | Zdroj: Profimedia

Kanga přišel do Sparty v lednu v roce 2018 z Crvene Zvezdy Bělehrad, kam se nyní vrací. Za tu dobu ale v rudém dresu stihl odehrát 81 soutěžních utkání a v nich nastřílet 31 gólů. Bez nadsázky se tak hbitý Afričan dal považovat za jednoho nejproduktivnějších hráčů Letenských.

Sparta do přípravného zápasu raději nenastoupí. Klub tak reaguje na epidemiologickou situaci

Číst článek

Sportovní ředitel Rosický však upozornil na to, že klubové představy Kanga naplňoval ale jen částečně.

„Za dva a půl roku, co Kanga v našem klubu působil, splňoval vše, jak bychom si představovali, ať už na hřišti i mimo něj, jen poslední tři měsíce před vypršením smlouvy,“ svěřil se na oficiálním webu.

Rosický pak následně popsal, proč vedení Sparty nabídlo Kangovi roční a ne dvouletý kontrakt. „Navrhli jsme model: hraješ, plníš úkoly trenéra, jsi disciplinovaný, máš dvouletý kontrakt. Takovou délku nové smluvní spolupráce si sám Kanga představoval. Tento model byl ale zároveň nastavený takto: nejsi disciplinovaný, nerespektuješ spoluhráče a kouče, pak nehraješ a budeš tu s námi jen rok.“

Milovaný a kontroverzní

Oblíbený byl však „Kaku“ hlavně mezi fanoušky, kterým gabonský záložník učaroval svoji dalekonosnou střelou. Podle jiných byl však kontroverzním hráčem, což na jeho adresu v loňském roce prohlásil i tehdejší kouč Sparty Václav Jílek.

Sparta naopak i nadále počítá s Bořkem Dočkalem, Adamem Hložkem, Adamem Karabcem nebo nadějnými středopolaři Filipem Havelkou a Janem Fortelným, kteří se vrátili z hostování a zabojují o místo v kádru pro novou sezonu.

Kanga je z návratu do Crvené zvezdy nadšený. „Jsem zpátky, protože mám dobré vztahy s lidmi z klubu. Samozřejmě znám všechny cíle, které s sebou dres Crvené zvezdy přináší. Myslím, že moje zkušenost může být důležitým faktorem na cestě k jejich naplnění. Cílem je titul a účast ve skupině evropských pohárů,“ uvedl Kanga.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme