Chelsea přivítala staronového trenéra. Londýnský velkoklub přebírá do konce sezony Lampard

Fotbalisty londýnské Chelsea povede jako hlavní trenér do konce sezony Frank Lampard. Bývalý hráč a kapitán klubu byl do funkce dosazen poté, co na lavičce po sedmi měsících skončil kouč Graham Potter. Vedení klubu to oznámilo na svých oficiálních stránkách.

Londýn (Aktualizováno: 16:34 6. 4. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frank Lampard

Frank Lampard | Zdroj: Reuters

Čtyřiačtyřicetiletý Lampard už v pozici kouče Chelsea zastával mezi léty 2019 až 2021, pak se ale jeho cesty s vedením rozešly.

Bývalý kapitán a ikona působil v dresu „blues“ třináct sezon a s týmem třikrát vyhrál anglickou ligu a jednou i Ligu mistrů. V pozici trenéra pak na lavičce odtrénoval 84 zápasů a tým si pod jeho vedením zahrál i finále FA Cupu.

Chelsea odvolala trenéra Lamparda, nástupce neoznámila. V Anglii se hovoří o Tuchelovi

Číst článek

„Těší nás, že můžeme Franka zpět přivítat na Stamford Bridge. On je členem Síně slávy Premier League a legendou tohoto klubu,“ prohlásil mimo jiné majitel klubu Ted Boehly v oficiálním prohlášení. Řešení je dočasné, klub nadále hledá kouče na dlouhodobý úvazek.

„Chceme klubu a fanouškům poskytnout jasný a pevný plán pro zbytek sezony. Chceme mít ty nejlepší šance na úspěch a Frank má všechny vlastnosti a kvality, které potřebujeme k tomu, abychom dospěli k cíli.“

Chelsea, kterou v úterním ligovém utkání s Liverpoolem (0:0) vedl dočasně Španěl Bruno Saltor, se v sezoně přes mnohamilionové nákupy v posledních dvou přestupních obdobích nedaří. Momentálně je po 29 kolech ve druhé polovině tabulky na jedenáctém místě s deseti výhrami a porážkami na kontě a s jedenáctibodovou ztrátou na účast alespoň v Evropské lize.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme